Προσβλητικές και βέβηλες εικόνες από την Παναγία Σουμελά


Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες μία σειρά από προσβλητικές και βέβηλες εικόνες από την Μονή Παναγίας Σουμελά, απεικονίζοντας ένα συγκρότημα να χορεύει μέσα στο ιστορικό μοναστήρι. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της Ελλάδας, με το Υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει ανακοίνωση στην οποία στηλιτεύει τόσο τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας όσο και τις Αρχές που έδωσαν άδεια για μία τέτοιου είδους δραστηριότητα μέσα στην ιστορική Μονή. 

«Οι πρόσφατες εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες ξένο συγκρότημα φαίνεται να χορεύει ντίσκο στον χώρο της Ιστορικής Μονής Παναγίας Σουμελά, αποτελούν βεβήλωση του Μνημείου αυτού, υποψήφιου για την ανακήρυξη του σε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι δόθηκε η άδεια στο εν λόγω συγκρότημα, καθώς η Μονή της Παναγίας Σουμελά ανοίγει μόνο για Προσκυνηματικούς λόγους.

Οι εικόνες αυτές είναι προσβλητικές και έρχονται να προστεθούν σε σειρά ενεργειών των τουρκικών αρχών εις βάρος Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Καλούμε τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να πράξουν τα δέοντα για να μην επαναληφθούν τέτοιες πράξεις και να γίνει σεβαστός ο ιερός χώρος της Μονής» σημειώνει το ΥΠΕΞ. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال