Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά Ουκρανών στρατιωτών

Κοινοποίηση

Ένα αιματηρό περιστατικό με θύματα δύο Έλληνες Ομογενείς στην Ουκρανία έρχεται στο φως, εν μέσω των αναταραχών που επικρατούν στην περιοχή και λίγες ώρες μετά τη δραματική έκκληση του υπουργείου Εξωτερικών προς τους Έλληνες που ζουν στην Ουκρανία να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Σύμφωνα με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δύο Έλληνες Ομογενείς σκοτώθηκαν στο χωριό Γράνιτνα, στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία από πυρά τριών Ουκρανών στρατιωτικών, οι οποίοι άνοιξαν πυρ για ασήμαντη αφορμή, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι δύο Ομογενείς τραυματίστηκαν σοβαρά. 

Αναλυτικά το ΥΠΕΞ αναφέρει:

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα