Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Θράκη με αφορμή… την Ουκρανία!

Κοινοποίηση

Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για τη Θράκη με αφορμή… την Ουκρανία!

Αφορμή για εμπρηστικές δηλώσεις με φόντο τη Θράκη βρήκε ο προκλητικός Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος τα όσα γίνονται στην Ουκρανία.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε Ευρωπαϊκά εδάφη, όπως αυτά της Θράκης, τα οποία ανήκαν στην Τουρκία και υπεραμύνθηκε της «ευρωπαϊκής» ταυτότητας της Τουρκίας. 

«Εδάφη ευρωπαϊκών χωρών μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν της δικής μας πατρίδας» δήλωσε ο ίδιος. 

«Η Τουρκία και το δηλώνω αυτό αφήνοντας στην άκρη τις υπόλοιπες σελίδες της ιστορίας της, ακόμη από τον πρώτο αιώνα των Οθωμανών είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Εδάφη πάνω στα οποία σήμερα βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν τμήματα της δικής μας πατρίδας. Και σήμερα πέρα και από τους ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς μας, με την περιοχή της Θράκης αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης» συμπλήρωσε ο Τούρκος Πρόεδρος. 



Κόντρα Δένδια – Τσαβούσουγλου

Την ίδια στιγμή  σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιτίθεται κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, για την κριτική που άσκησε με δηλώσεις του κατά της Τουρκίας. 

«Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά τη συγκυρία στην Ουκρανία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων» δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ. 

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Δένδια, ο κ. Τσαβούσογλου απαντά «ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην #Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τόσο λυπηρό!». 

Άμεση ήταν η απάντηση ωστόσο του Νίκου Δένδια. 

«Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στην σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες.

Στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης» τόνισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ. 



Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα