Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κραυγή αγωνίας από την Ξάνθη: «Να ζεστάνω το σπίτι μου… ή να φάω;»

Κοινοποίηση

Ο δημοσιογράφος Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ από την Ξάνθη είναι ένας από τους πολίτες που βλέπουν τον λογαριασμό του ρεύματός τους υπερφουσκωμένο.

Τώρα λοιπόν καλείται να πληρώσει τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως λέει στο zougla.gr, προκειμένου να ζεστάνει το σπίτι του, όπου συγκατοικεί με τον 95χρονο πατέρα του, έκανε χρήση των κλιματιστικών.

Σημειώνεται πως η θερμοκρασία στην περιοχή όπου κατοικεί για έναν περίπου μήνα έπεφτε συνεχώς κάτω από το μηδέν.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο λογαριασμός του ρεύματος να του έρθει 738,25 ευρώ για έναν μήνα. Όπως υποστηρίζει αυτό που τον εξοργίζει περισσότερο είναι οι χρεώσεις, οι οποίες φαίνονται στο έντυπο. Συγκεκριμένα, στις Συμπληρωματικές Χρεώσεις υπάρχει η Ρήτρα Κόστους Προμήθειας 441,12 ευρώ!

Ο Αμπντουλχαλίμ Ντεντέ είναι συνταξιούχος των 1.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει πως ο λογαριασμός του ρεύματος αντιστοιχεί στο 73,82% της σύνταξής του!

Ο ίδιος αναρωτιέται τελικά τι να κάνει. Όπως έγραψε σε επιστολή του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα:

«Να ζεστάνω το σπίτι μου και τον 95χρονο πατέρα μου ή να παγώσουμε… Τα κλιματιστικά δούλεψαν για να ζεσταθούμε. Τώρα αν πληρώσω το ρεύμα ΔΕΝ μας μένουν λεφτά για να φάμε. Τέτοια κλεψιά… Δεν θα γράψω πιθανότατα τίποτα διότι δεν μπορώ να συγκρατήσω την οργή μου και θα βρίζω και θα μου κάνουν αυτεπάγγελτες διώξεις. Ακούς εκεί… ρήτρα κόστους 441 ευρώ λέει. Τι αγοράζουμε βρε γαμώτο μου; Χρυσό;»

zougla.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα