Χατζηιωάννου: Στο σφυρί το εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη


Για σήμερα, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, είναι προγραμματισμένος πλειστηριασμός για το εργοστάσιο της Χατζηιωάννου ΑΒΕΕ, στη Γενισέα Ξάνθης, της πάλαι ποτέ κραταιάς αλυσίδας ένδυσης Sprider Stores, των αδελφών Χατζηιωάννου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το ακίνητο ανέρχεται σε 2,58 εκατ. ευρώ. Για όσους έζησαν από κοντά τη μεγάλη επέκταση των Sprider Stores, θυμίζουμε ότι, αφού κατάφερε να δημιουργήσει δίκτυο 114 καταστημάτων σε Ελλάδα και Βαλκάνια, η οικονομική κρίση στη χώρα οδήγησε την εταιρεία σε λουκέτο την 1η Οκτωβρίου του 2013.

Και ενώ λίγο νωρίτερα, στα τέλη του 2010, είχε προηγηθεί μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια με τον Σάκη Ρουβά, ο οποίος είχε συνάψει αποκλειστική συνεργασία με την εταιρεία για την προώθηση της κολεξιόν εκείνης της εποχής.

Το ακίνητο

Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στη Θέση Γενισέα, στα Άβδηρα Ξάνθης, σε οικόπεδο 48.822 τ.μ. Περιλαμβάνει βιομηχανικό κτίριο 25.055,08 τ.μ. και διάφορους βοηθητικούς χώρους (χώροι γραφείων, δεξαμενές νερού, δεξαμενές νερού, λεβητοστάσιο, δεξαμενή υγραερίου, στεγασμένοι χώροι στάθμευσης κτλ.) 902,25 τ.μ.

Η πρόσβαση

Όπως αναφέρει ο εκτιμητής, στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει ούτε προσφορά, αλλά ούτε και ζήτηση ανάλογων ακινήτων, ενώ σημειώνει ότι δεν υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης λόγω της οικοδομικής κρίσης. Η σύνδεση με τα δίκτυα της ΔΕΗ, του νερού και του ΟΤΕ θεωρείται εύκολη. Για υπηρεσίες, αγορά και ψυχαγωγία, εξυπηρετείται από την πόλη της Ξάνθης, η οποία βρίσκεται όμως σε μακρινή απόσταση.

Γενικότερα, το ακίνητο απέχει:

  • 200 μ. από την επαρχιακή οδό Ξάνθης-Αβδήρων
  • 2 χλμ. από την κωμόπολη της Γενισέας
  • 6 χλμ. από την Εγνατία Οδό
  • 20 χλμ. από την πόλη της Ξάνθης

Σημειώνεται πως την αποκλειστική προώθηση του ακινήτου έχει αναλάβει η Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της CBRE.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال