Στάση εργασίας την Παρασκευή από την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης


Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στη Π.Ε. Ξάνθη (Κτήριο Νομαρχίας) Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου 2022, ώρα 11:30 π.μ. για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

Με αφορμή το πόρισμα της Διυπουργικής Επιτροπής, με το οποίο μηδενίζεται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας σε 15.300 υπαλλήλους που το λαμβάνουν σήμερα και περικόπτεται δραστικά σε δεκάδες χιλιάδες άλλους.

Η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη Στάσης Εργασίας την Παρασκευή, 18 του Φλεβάρη του 2022, από τις 11:00πμ έως την λήξη του ωραρίου, για τους εργαζόμενους των Ομοσπονδιών (ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕ – ΥΠΠΟ, ΠΟΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΤΚΕ – ΥΕΘΑ, ΠΟΕ – ΠΦΥ, ΠΟΥΕΦ, ΟΣΕΑΔΕ, ΠΟΕΥΠΣ, ΠΟΣΥΠ, ΟΣΥΑΠΕ, ΠΟΓΕΔΥ, ΠΟΣΕΥΓ, ΟΔΠΤΕ, ΠΟΠΟΚΠ, ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ) που έχουν αναφορά στο επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα, ώρα 11:30 π.μ., στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Νομαρχία) (Πλατεία Διοικητηρίου).

Διεκδικούμε:

Άμεση απόσυρση του απαράδεκτου πορίσματος της επιτροπής.

Καμία περικοπή του επιδόματος από κανέναν εργαζόμενο, που το λαμβάνει σήμερα.

Επέκταση της χορήγησης του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

Επέκταση του επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους κλάδους ή ειδικότητες που εργάζονται στις ίδιες συνθήκες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι ή συμβασιούχοι).

Γενναία αύξηση του ποσού, από τον κρατικό προϋπολογισμό, που χορηγείται για το επίδομα.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, πολίτες της Ξάνθης

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας βρίσκεται στα χέρια σας, είναι δική σας υπόθεση.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης, σας καλεί να συνδράμετε με την φυσική σας παρουσία τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

στη Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 π.μ. στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Νομαρχία) (Πλατεία Διοικητηρίου).

Για το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

Ο Πρόεδρος

Χαράλαμπος Ευστρατίου

Η Γεν. Γραμματέας

Εριφύλη Παπαδοπούλου

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال