Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Οργή στα social media για την πεταμένη ελληνική σημαία

Κοινοποίηση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media μία κίνηση κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, στην Ξάνθη, το πρωί της Κυριακής. 

Το Μνημείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρέμενε καλυμμένο με μία τεράστια ελληνική σημαία, η οποία ωστόσο μετά τα αποκαλυπτήρια κατέληξε πεταμένη στο έδαφος παραπλεύρως του μνημείου.

Μάλιστα σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media φαίνεται πως ο Δήμαρχος της πόλης ήταν αυτός που την τοποθέτησε στο συγκεκριμένο σημείο, προκαλώντας ωστόσο μεγάλες αντιδράσεις σε πολίτες που έσπευσαν να επισημάνουν πως δεν γίνεται ένα εθνικό σύμβολο όπως η ελληνική σημαία να καταλήγει πεταμένη στο έδαφος. 

Μάλιστα και μέλη της αντιπολίτευσης του Δήμου έσπευσαν να επικρίνουν το γεγονός, στηλιτεύοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η σημαία. 

«Ωραία εκδήλωση, τη σημαία που είναι σύμβολο και έχουν ματώσει γι’ αυτή, δεν την πετάμε ούτε τη μαζεύουμε λες και είναι πανί. Είναι η ιστορία μας, κύριε Δήμαρχε. Ντροπή!» έγραψε ο πρώην Δήμαρχος, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. 

«Για να αποδώσεις φόρο τιμής στους νεκρούς Εβραίους της Ξάνθης από τους ναζί, δεν χρειάζεται κύριε Τσέπελη να κουρελιάζεις τη Ελληνική Σημαία. Την Σημαία αυτήν την τίμησαν με το αίμα τους χιλιάδες Έλληνες και όχι μόνο. Αν η παιδεία σας εσάς και των συνεργατών σας δεν σας επιτρέπει να το καταλάβετε, δυστυχώς μας περιμένουν χειρότερες ημέρες. Ντροπή και αίσχος, ζητήστε τουλάχιστον μια δημόσια συγνώμη» σχολίασε από την πλευρά του ο Πασχάλης Λύρατζης. 

«Είναι δυνατό να πετιέται έτσι η σημαία μας ως σωρός από πατσαβούρια; ΈΛΕΟΣ» σχολίασε η Πρόεδρος των Κυπρίων Ξάνθης, Ελένη Χατζηγεωργίου. 

Προς το παρόν δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του Δήμου για το συμβάν και τον τρόπο με τον οποίο έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου. 


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα