Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

3 εύκολα τραγούδια για να μάθεις στην κιθάρα και να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου

Κοινοποίηση

Ξεκίνησες πρόσφατα να γρατζουνάς την κιθάρα σου; Τότε σίγουρα θα ψάχνεις κάποια απλά τραγούδια για να ξεκινήσεις να παίζεις κάτι παραπάνω από απλές νότες και συγχορδίες. Ακόμα και αν σου φαίνεται βουνό ως αρχάριος, αν μάθεις μερικά εύκολα τραγούδια θα σε συνεπάρει η διαδικασία και θα αρχίσεις να αγαπάς την κιθάρα όλο και περισσότερο.

Ψάχνεσαι για μαθήματα κιθάρας για να εξελιχθείς γρήγορα στο αγαπημένο σου μουσικό όργανο; Θέλεις να γίνεις η ψυχή της κάθε παρέας; Επένδυσε σε μαθήματα κιθάρας από έμπειρους καθηγητές μέσω του instateacher. 

Όπως αναφέραμε, το να ξεκινήσεις μαθαίνοντας κάποια απλά τραγούδια είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξοικειωθείς με το όργανο αλλά και να κατακτήσεις τις εναλλαγές στα ακόρντα. Θα δεις πως στην πορεία θα ανακαλύψεις νέες συγχορδίες και θα μάθεις πως αυτές δεν τελειώνουν ποτέ. Με τη χρήση βασικών ακόρντων λοιπόν, τα παρακάτω τραγούδια είναι ό,τι πρέπει για να αρχίσεις να αγαπάς την κιθάρα σου, αλλά και για να εντυπωσιάσεις την παρέα σου ακόμα και ως εντελώς αρχάριος!

1. Knocking on Heaven’s Door – Bob Dylan

Το συγκεκριμένο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια και ιδιαίτερα αγαπητό στους λάτρεις της ροκ. Παίζεται εύκολα σε ακουστική κιθάρα και δεν παλιώνει ποτέ, αφού όλοι γνωρίζουν να το τραγουδούν ή έστω είναι εξοικειωμένοι με τη μελωδία του. Η πιο δυναμική του εκτέλεση είναι των Guns ‘n’ Roses, και παίζεται τέλεια στην ηλεκτρική κιθάρα για περισσότερα “γκάζια”! Με μόνο 4 συγχορδίες, είναι βέβαιο πως θα το κατακτήσεις με την πρώτη.

2. Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας – Ρίτα – Ριτάκι

Από τα πιο αγαπημένα και γνωστά τραγούδια των Ελλήνων είναι το Ρίτα-Ριτάκι των αδερφών Κατσιμίχα. Ένα εξαιρετικό κομμάτι, ιδανικό για αρχάριους που θα εντυπωσιάσει τους πάντες. Είναι ιδανικό για καλοκαιρινές βραδιές με τους φίλους στην παραλία για να τραγουδάτε όλοι παρέα.

3. Sweet home alabama – Lynyrd Skynyrd

Αν αγαπάτε τα κλασικά ροκ-country κομμάτια τότε το “Sweet Home Alabama” είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε να παίζετε κιθάρα. Το να το μάθετε είναι πραγματικά πανεύκολο, αφού χρειάζεται να γνωρίζετε μόνο 3 ακόρντα. Θέλετε να το κάνετε πιο εντυπωσιακό; Δοκιμάστε να παίξετε και το “Werewolves of London” του Warren Zevin που έχει τα ίδια ακόρντα. O Kid Rock κατάφερε να κάνει μια πολύ καλή εκτέλεση συνδυάζοντας τα δύο αυτά κομμάτια. Είναι βέβαιο πως θα συγκινηθούν οι ακροατές σας με την προσπάθειά σας! 

Αυτή η λίστα περιλαμβάνει μια ιδέα από τα πιο εύκολα τραγούδια που μπορείς να παίξεις στην κιθάρα χωρίς να έχεις φοβερές δεξιότητες. Φυσικά, υπάρχουν ακόμα περισσότερα που μπορείς να ανακαλύψεις και να βελτιωθείς στην πρακτική σου. Ωστόσο, πρέπει να συνδυάζεις την προσωπική σου εξάσκηση με μαθήματα κιθάρας ώστε να μάθεις τη θεωρία και ασκήσεις τεχνικής.

Βρες τους καλύτερους καθηγητές κιθάρας και απογείωσε το ταλέντο σου με μαθήματα κιθάρας, όλα εύκολα και γρήγορα μέσω του instateacher.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα