Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νέα «πτήση» για τον Τεντόγλου στα 8,25μ.

Κοινοποίηση

Ο Μίλτος Τεντόγλου μπαίνει στην τελική ευθεία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με παρακαταθήκη μια σειρά από εξαιρετικές εμφανίσεις στη σεζόν.

Η τελευταία έγινε την Κυριακή στο μίτινγκ του Βελιγραδίου, στο στάδιο όπου στις 18 του μηνός θα ξεκινήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι “προσγειώθηκε” στα 8,25 μ. στο έκτο του άλμα και πήρε τη νίκη από τον Τόμπιας Μόντλερ, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν πρώτος με 8,23 μέτρα.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα στα 8,14 μ. και είχε διαδοχικά άλματα στα 8,20 μ., 8,08 μ., 8,06 μ., 8,17 μ. και το νικηφόρο 8,25 μέτρα. Η άνεση με την οποία ο αθλητής φτάσει σε επιδόσεις πάνω από τα 8,20 μ., αλλά και ο μοναδικός του τρόπος να αντιδρά στις τελεταίες προσπάθειες του επιτρέπουν να θέτει τον εαυτό του ως υποψήφιο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Παράλληλα ο αθλητής είχε σήμερα την ευκαιρία να δοκιμάσει τον αγωνιστικό χώρο, όπου θα γίνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, για τον οποίο είχε εκφράσει την ανησυχία του μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Τεντόγλου έγινε ο άλτης του μήκους με την δεύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ο Τόμπιας Μόντλερ ήταν δεύτερος στον αγώνα με 8,23 μέτρα και ο Λέστερ Λέσκι τρίτος με 8,01 μέτρα.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα