Αναστάτωση στην Ξάνθη για «μαρκαρισμένα» σπίτια


Μία μεγάλη συζήτηση για το εάν επιτήδειοι επίδοξοι διαρρήκτες «μαρκάρουν» σπίτια στην Ξάνθη ξέσπασε τις τελευταίες ώρες, με αφορμή μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία κάτοικος της Ξάνθης ανέφερε στην ομάδα «Στραβά και Ανάποδα» πως σε οικοδομή επί της οδού Ανδρέου Δημητρίου οι ένοικοι διαπίστωσαν κάποια σύμβολα – νούμερα δίπλα στα κουδούνια των διαμερισμάτων. Μάλιστα αυτό που προβλημάτισε ιδιαίτερα τους ενοίκους είναι το γεγονός πως είχαν «μαρκαριστεί» μόνο τα κουδούνια που αφορούν διαμερίσματα που κατοικούνται και όχι τα υπόλοιπα που υπάρχουν στην οικοδομή.   

Η ανάρτηση ήταν αρκετή για να προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο σύνολο των κατοίκων της Ξάνθης, με αρκετούς εξ’ αυτούς να σπεύδουν να μεταφέρουν αντίστοιχες προσωπικές εμπειρίες, κάνοντας λόγο για μία πρακτική που ακολουθούν οι διαρρήκτες που πρακτικά «μαρκάρουν» διαμερίσματα τα οποία σκοπεύουν να… αδειάσουν. 

Μάλιστα μία κάτοικος της περιοχής τόνισε πως και στη δική τους οικοδομή έβρισκαν αντίστοιχα σημάδια στα κουδούνια [όπως αστεράκια, παύλες και Χ] και μέσα σε σύντομο διάστημα σημειώθηκαν μαζικές διαρρήξεις. 

Αντίστοιχες αναφορές υπήρξαν για «σημαδεμένα» κουδούνια σε περιοχές όπως η Ανδρέα Παπανδρέου, η Αίμου, αλλά και στη Λεωφόρο Στρατού.

Εκτός από τα «μαρκαρισμένα» κουδούνια και θυροτηλέφωνα μία εξίσου συνηθισμένη τακτική που έχει παρατηρηθεί στην Ξάνθη είναι οι δράστες να τοποθετούν μονωτική ταινία στα ματάκια των γειτονικών διαμερισμάτων, ώστε να μπορέσουν να δράσουν ανενόχλητοι και να «αδειάσουν» σπίτια ακόμη και μέρα μεσημέρι. 


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال