Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αθωώθηκε ο ψευδομουφτής Ξάνθης για δηλώσεις που είχε κάνει για τη Θράκη

Κοινοποίηση

Αθωώθηκε από το δευτεροβάθμιο Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο ψευδομουφτής της Ξάνθης, Αχμέτ Μετέ για διχαστικές δηλώσεις που έκανε δημόσια, το 2016.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στη δίκη και δικάστηκε δια πληρεξουσίων δικηγόρων ενώ κηρύχθηκε αθώος για τη «διέγερση σε διχόνοια». Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα.

Σε πρώτο βαθμό, από το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η επίδικη δήλωση έγινε στο συνέδριο του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ) που ιδρύθηκε για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Τον Ιούλιο του 2016, στην Κομοτηνή, ο ψευδομουφτής παρομοίασε τον πρόεδρο του κόμματος Αλή Τσαβούς με τον τουρκοκύπριο εθνικιστή ηγέτη του Ραούφ Ντεκτάς.

«Εγώ παρομοιάζω τον Αλή Τσαβούς με τον αείμνηστο Ντεκτάς! Μακάρι να γίνει ο Ντεκτάς της Θράκης!», ανέφερε ο κ. Μετέ από το βήμα του συνεδρίου.

Μετά τη δημοσίευση της δήλωσης, εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε σε δίκη.

«Θεωρούμε νομικά ορθή την απόφαση του δικαστηρίου καθώς δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της “διέγερσης σε διχόνοια” και δεν προκλήθηκαν ταραχές, όπως προβλέπει ο νόμος, λόγω αυτής της δήλωσης», ανέφερε στο GRTimes ο συνήγορος υπεράσπισης, Ιωάννης Μπάρκας.

Πηγή: Grtimes

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα