Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην Ελλάδα με ειδική πτήση Έλληνες από Όδησσο και Κίεβο

Κοινοποίηση

Στην Αθήνα βρίσκονται οι 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, που έφθασαν το βράδυ της Τρίτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από το Βουκουρέστι, με ειδική ναυλωμένη πτήση του υπουργείου Εξωτερικών. 

«Καλώς ήρθατε στην Πατρίδα!» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος τους υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σε σχετικές δηλώσεις του ο υφυπουργός τόνισε πως «50 Έλληνες και Κύπριοι πολίτες και οι οικογένειες τους φτάνουν τώρα με ειδική ναυλωμένη πτήση από τη Ρουμανία. Μια κοινή επιχείρηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών από Οδησσό και Κίεβο, οδικώς μέχρι τη Ρουμανία και από εκεί με τη ναυλωμένη πτήση φτάνουν εδώ». 

Ο ίδιος μάλιστα σχολιάζοντας την όλη επιχείρηση διαφυγής ανέφερε πως «το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο. Να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα. Τώρα φτάνουν εδώ, τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους». 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα