Τσίπρας: Επικίνδυνη κίνηση η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία


Απαντήσεις για τους λόγους που η χώρα μας ενεπλάκη στρατιωτικά στην κρίση στην Ουκρανία – καθώς ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ένα θα της βγει σε καλό- θα ζητήσει να πάρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην σημερινή (01.03.2022) συζήτηση στη Βουλή.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει μια σειρά από ερωτήματα για τη στάση που κρατά η Ελλάδα στην κρίση στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα θα ζητήσει να μάθει:

  • γιατί δεν συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ και ο πρωθυπουργός μόνος του αποφάσισε να στείλει στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία
  • γιατί από την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν απών ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική διπλωματία
  • με ποια κριτήρια αποφασίστηκε να σταλεί στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία κάνοντας την χώρα μέρος του προβλήματος.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και θα ξεκαθαρίσει ότι η ιστορία αυτή θα πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν.

«Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει και να συνδράμει με ανθρωπιστική βοήθεια τους πρόσφυγες», θα πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ακόμα ότι «χρειάζεται να διεκδικήσουμε να μην υπάρξει καμία αλλαγή συνόρων. Είναι πολύ κρίσιμο αυτό, γιατί στο διεθνές δίκαιο ένα παράδειγμα δημιουργεί κανόνα».

Θα επισημάνει ακόμα ότι η χώρα μας «βρίσκεται σε μία περιοχή που είναι ανάγκη, για όλους τους λόγους του κόσμου, να στηρίζουμε το διεθνές δίκαιο και να είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητική προσπάθεια».

Αναφερόμενος στην στρατιωτική βοήθεια που έστειλε η χώρα στην Ουκρανία, θα αναφέρει ότι είναι επικίνδυνη κίνηση και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. «Δεν είναι όλες οι χώρες στη γεωγραφική μας θέση και δεν αντιμετωπίζουν όλοι τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε εμείς» θα αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη για τη Συμφωνία των Πρεσπών»


Χθες πάντως ο εκπρόσωπος τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσος Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στη στάση της Τουρκίας και τους νέους κινδύνους που ενδεχομένως δημιουργούνται στην περιοχή και τόνισε ότι οι σημερινές εξελίξεις αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η Νέα Δημοκρατία οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που προβλέπει ότι στον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας θα υπάρχουν ελληνικά αεροσκάφη και όχι τουρκικά, γεγονός το οποίο συμβάλλει στην αμυντική θωράκιση της χώρας», είπε.

Σημείωσε, τέλος, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι μπορεί να συγκρούεται για να διασφαλίζει τα συμφέροντα της χώρας, όταν επί κυβέρνησής του προχώρησε στην απέλαση Ρώσων διπλωματών, καθώς υπήρχαν στοιχεία για την ενεργό εμπλοκή τους στη διοργάνωση των κινητοποιήσεων κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών».

newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال