Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κεταμίνη προκάλεσε στην Τζωρτζίνα οξεία δηλητηρίαση

Κοινοποίηση

Θανατηφόρα 100% είναι τα επίπεδα κεταμίνης που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας από την περαιτέρω ανάλυση των δειγμάτων που πραγματοποίησαν οι επιστήμονες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr.

Η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες από το Εργαστήριο Αθηνών, ενώ όλο αυτό το διάστημα οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» τον μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Η επιβεβαίωση ήρθε από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ που είχε αναλάβει και την ποσοτική εκτίμηση και παρέδωσε τα αποτελέσματα την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο και προκύπτει από τις αναλύσεις που έγιναν στη Θεσσαλονίκη, είναι, μεταξύ άλλων, ότι η ουσία δεν χορηγήθηκε για ιατρικούς λόγους και ότι οι ποσότητες κεταμίνης που εντοπίστηκαν ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Η ευρεθείσα συγκέντρωση αξιολογείται από τους επιστήμονες ως 100% θανατηφόρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο θάνατος της Τζωρτζίνας ήταν ταχύτατος, μόλις μερικά λεπτά μετά την χορήγηση και περιγράφεται ως οξεία δηλητηρίαση. Επίσης, ξεκάθαρο φαίνεται από τις αναλύσεις ότι η χορήγηση της ποσότητας κεταμίνης πραγματοποιήθηκε εξωγενώς. Με βάση ότι ο θάνατος ήταν πολύ γρήγορος, δύο είναι τα ενδεχόμενα για τον τρόπο χορήγησης που εξετάζονται πιο σοβαρά: είτε η δόση χορηγήθηκε ενδοφλέβια, μέσα από τον ορό για παράδειγμα, είτε ενδομυϊκά με κάποια ένεση.

Από την στιγμή που οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει ακόμη με βεβαιότητα, εξετάζεται και η τρίτη εκδοχή χορήγησης που είναι μέσω της ρινικής οδού. Ωστόσο, δεδομένου ότι σε αυτήν την περίπτωση ο θάνατος της Τζωρτζίνας θα ήταν πιο αργός, φαίνεται πως απομακρύνεται αυτό το ενδεχόμενο.

Όσον αφορά τον μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, με επικεφαλής τον έμπειρο καθηγητή Νίκο Ράικο, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν την ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, να την ποσοτικοποιήσουν και από την προηγούμενη εβδομάδα έστειλαν τα αποτελέσματα στην Αθήνα.

protothema.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα