Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παγκόσμιος ο Τεντόγλου με 8,55 μέτρα στο Βελιγράδι

Κοινοποίηση

Για ακόμη μία φορά ο Έλληνας ολυμπιονίκης, Μίλτος Τεντόγλου, απέδειξε πως είναι ο κορυφαίος άλτης στον κόσμο κι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών.

Ο αθλητής μας “προσγειώθηκε ” στα 8,55 μ. στο δεύτερο άλμα του στον τελικό του μήκους και έβαλε υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα πέτυχε μια σειρά από σπουδαία ρεκόρ, αφού βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (8,38 μ.) από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γλασκώβης, έγινε ο τρίτος όλων των εποχών στην Ευρώπη πίσω από τον Ισπανό Γιάγκο Λαμέλα με 8,56 μ. και τον Γερμανό Σεμπάστιαν Μπάγιερ με το 8.71 μ. από το 2009.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι με αυτή την επίδοση ανέβηκε και στο Νο6 όλων των εποχών στον κόσμο έχοντας μπροστά του στη λίστα μόνο θρύλους του αγωνίσματος τους Καρλ Λιούς (8,79 μ.), Σεμπάστιαν Μπαγιέρ (8,71 μ.), Ιβάν Πεδρόσο (8,62 μ.), Μιγκέλ Πέιτ (8,59 μ.), Γιάγκο Λαμέλα (8,56 μ.)

Ο Τεντόγλου είχε σχεδιάσει τον αγώνα με τον προπονητή του, Γιώργο Πομάσκι. Είχαν συμφωνήσει να «τελειώσει» η υπόθεση από το πρώτο άλμα. Ο Τεντόγλου σαν σωστός εκτελεστής έκανε ένα άλμα πάνω από τα στα 8,50 μ. το οποίο ήταν άκυρο.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα