Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Ελεύθεροι οι δράστες που ρήμαξαν αυτοκίνητα και επιχειρήσεις

Κοινοποίηση

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο δράστες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία για 63 διαρρήξεις αυτοκινήτων και επιχειρήσεων στην περιοχή της Ξάνθης, μέσα στον Μάρτιο. 

Πρόκειται για δύο νεαρούς οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Οι Αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τους δράστες που κυριολεκτικά «ρήμαξαν» Ι.Χ. αυτοκίνητα, σπάζοντας 55 οχήματα και κλέβοντας μικροποσά, ενώ οι ίδιοι είχαν διαρρήξει και επιχειρήσεις προκαλώντας αντίστοιχες φθορές. 

Οι ανήλικοι δράστες οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία με δεκάδες πολίτες να σπεύδουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους.

Όπως επισημαίνουν το αίσθημα ανασφάλειας και φόβου που κυριαρχεί στην καθημερινότητά τους ενισχύεται από τέτοιου είδους αποφάσεις, μίας και πρακτικά δεν φαίνεται να δίνεται λύση στο πρόβλημα της μικροεγκληματικότητας που πλήττει τόσο έντονα την πόλη. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των εν λόγω δραστών, άλλοι – άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες – έκλεψαν μηχανή από πυλωτή οικοδομής. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα