Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Καμπανάκι» οι ανατιμήσεις για σιτηρά και ψωμί και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Πονοκέφαλο προκαλούν οι συνεχείς ανατιμήσεις σε σιτηρά στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται και στην Ξάνθη, με τους επαγγελματίες να μιλούν για μία πρωτόγνωρη εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά. 

«Στις εισαγωγές που κάνουμε τιμολόγιο με τιμολόγιο οι τιμές είναι διαφορετικές. Οι αυξήσεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Για να σας δώσω μία τάξη μεγέθους να καταλάβετε σε τιμή τόνου έχει ανεβεί πάνω από 200 με 240 ευρώ. Κάθε εβδομάδα παίρνει 50 ευρώ πάνω ο τόνος» τονίζει ο Χαράλαμπος Μαλαδένης ιδιοκτήτης της αλευροποιίας «Καλοπήτα» στην Ξάνθη. 

«Υπάρχει κάποιο απόθεμα αλλά εμείς για να αρχίσουμε να αλέθουμε τα άλευρά μας πρέπει να αναπληρώνουμε το απόθεμα αλλιώς θα μείνουμε από άλευρα. Ό,τι αγοράζουμε τώρα από σιτάρι είναι πανάκριβο» προσθέτει ο ίδιος. 

Την ίδια στιγμή οι κτηνοτρόφοι της περιοχής τονίζουν πως οι ζωοτροφές έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη για καλαμπόκι, που ξεπερνάει τα 35 λεπτά αλλά και για σόγια που επίσης έχει εκτοξευτεί η τιμή της. 

Από την πλευρά τους οι αγρότες μιλούν για ένα μεγάλο άλμα στο ενεργειακό κόστος, το οποίο επηρεάζει το σύνολο της τοπικής παραγωγής σιτηρών. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα