Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε στις νίκες η Ξάνθη, 2-0 με την ΑΕΛ στα Πηγάδια

Κοινοποίηση

Επίδειξη των πραγματικών δυνατοτήτων του έκανε ο ΑΟ Ξάνθη απέναντι στην ΑΕΛ, την οποία κέρδισε 2-0 με επιβλητική εμφάνιση, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Betsson Super League 2. 
Ο ΑΟΞ κυριάρχησε ολοκληρωτικά από το ξεκίνημα και άνοιξε το σκορ στο 18′, όταν η μπάλα έφτασε στον Gomez έπειτα από φάση διαρκείας και εκείνος την έστειλε στα δίχτυα με όμορφο τελείωμα με εξωτερικό φάλτσο. Λίγο νωρίτερα, στο 15′, ο Maksymenko είχε «γκρεμίσει» τον Ali Baba μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πέναλτι.  
Η ομάδα μας συνέχισε να απειλεί και έχασε διπλή ευκαιρία στο 29′, όταν οι διαδοχικές προσπάθειες του Διαμαντόπουλου και του Τσέλιου δεν βρήκαν στόχο. Η ΑΕΛ είχε τη μοναδική της επικίνδυνη στιγμή στο 34′, με τον Ogboe να φεύγει ολομόναχος στην αντεπίθεση από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ, χωρίς όμως να νικήσει τελικά τον Izzo, που έπεσε στα πόδια του και μπλόκαρε την μπάλα. 
Αμέσως μετά (36′) το βολέ του Τζανακάκη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, στερώντας από τον ΑΟΞ το 2-0, το οποίο πάντως ήρθε δικαιωματικά στο ξεκίνημα του β’ μέρους, στο 53′, με σκόρερ τον Διαμαντόπουλο που «κρέμασε» τον Θεοδωρόπουλο με υποδειγματική εκτέλεση εκτός περιοχής, ύστερα από κλέψιμο του Ali Baba και ασίστ του Δόρη. 
Έχοντας επιβάλει πλήρως τον ρυθμό τους, οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη δεν επέτρεψαν στην ΑΕΛ να ξαναμπεί στο παιχνίδι και δεν ανησύχησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, που τους επιβράβευσε με μία απόλυτα δίκαιη νίκη. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (ΕΠΣ Χαλκιδικής) με βοηθούς τους Ιορδάνη Δημητριάδη και Θεόδωρο Αϊναλή, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος (ΕΠΣ Χαλκιδικής). 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης): Izzo, Ουνγιαλίδης, Τζανακάκης (70′ Πολίμος), Μιχαήλ, Μπάτζιος, Δόρης (78′ Παπάζογλου), Gomez, Τσέλιος (89′ Τσιλιγγίρης), Κρητικός (89′ Δημητριάδης), Ali Baba, Διαμαντόπουλος (89′ Τσελεμπάκης). 
ΑΕΛ (Γκουτσίδης): Θεοδωρόπουλος, Μπέρτος, Omar, Ηλιάδης, Maksymenko, Παπαγεωργίου (65′ Τσουμάνης), Colombino (72’Ramirez), Γαρουφαλιάς (46′ Γιάκος), Γλυνός (46′ Νίνο), Μαυριάς (65′ Μιλτιάδης), Ogboe. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα