Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

«Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση


Ανοδική πορεία συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των καυσίμων σε όλη την χώρα, με την αμόλυβδη βενζίνη να ξεπερνάει στις περισσότερες περιοχές τα 2 ευρώ. 

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξαν πρατήρια καυσίμων και στην Ξάνθη [ακόμη και μέσα στην πόλη] που διέθεταν προς πώληση βενζίνη 95 οκτ. σε τιμές άνω των 2 ευρώ, ενώ όπως προκύπτει από το καθημερινό δελτίο επισκόπησης τιμών υγρών καυσίμων για τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, η ανοδική πορεία συνεχίζεται αδιάκοπα. 

Όσο αναφορά την Ξάνθη η μέση τιμή για την βενζίνη 95 οκτ. είναι στα 1,997 ευρώ / λίτρο ενώ για αυτή των 100 οκτ. στα 2,141 ευρώ / λίτρο. Η μέση τιμή στο πετρέλαιο diesel διαμορφώνεται στα 1,761 ευρώ / λίτρο, στο φυσικό αέριο κίνησης στα 1,163 ευρώ / λίτρο και στο πετρέλαιο θέρμανσης στα 1,388 ευρώ / λίτρο. 



Την ίδια στιγμή δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της Ξάνθης που ταξιδεύουν αυτές τις ημέρες στη Βουλγαρία και έσπευσαν να συγκρίνουν τις τιμές των καυσίμων, των δύο χωρών, κάνοντας λόγο για δραματικές αποκλίσεις. 

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από πρατήριο καυσίμων λίγο μετά τον μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας, στην Κομοτηνή, την βενζίνη να βρίσκεται μόλις στο 1,44 ευρώ / λίτρο και το υγραέριο κίνησης στα 0,77 ευρώ / λίτρο. 



Υπενθυμίζεται πως όσο ήταν ανοιχτός ο μεθοριακός σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου, στην ορεινή Ξάνθη, δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που μετακινούνταν στη γειτονική Βουλγαρία για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ των οχημάτων τους, επισημαίνοντας τη μεγάλη διαφορά στην τιμή πώλησης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα