Νέο σταθμό υποδοχής LNG στην Αλεξανδρούπολη προανήγγειλε ο Μητσοτάκης


Την κατασκευή δεύτερου τερματικού σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με ιδιωτικά κεφάλαια στην Αλεξανδρούπολη προανήγγειλε κατά την σημερινή ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα κατασκευάσουμε και δεύτερο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου με ιδιωτικά κεφάλαια στην Αλεξανδρούπολη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στην Αλεξανδρούπολη.

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο η εταιρεία Gastrade έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή του Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΑΣΦΑ) Αλεξανδρούπολης.

Το έργο αποτελείται από μία υπεράκτια πλωτή μονάδα παραλαβής, αποθήκευσης και αεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και από ένα σύστημα υποθαλάσσιου και χερσαίου αγωγού μέσω του οποίου το φυσικό αέριο προωθείται στο Εθνικό Σύστημα (Μεταφοράς) Φυσικού Αερίου της Ελλάδας (ΕΣΦΑ) και από εκεί προς τους τελικούς καταναλωτές.

Ο τερματικός σταθμός αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του 2023. Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με το ποσό των 166,7 εκατ. ευρώ.

Στη δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο πιο γρήγορος τρόπος μεταφοράς φυσικού αερίου είναι με υγροποιημένο φυσικό αέριο από την Αίγυπτο. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال