Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σοβαρό ατύχημα στον Δαφνώνα – Τραυματίστηκε γυναίκα από φρέζα

Κοινοποίηση

Ένα σοβαρό ατύχημα με θύμα μία αγρότισσα σημειώθηκε τη Δευτέρα [28/03] στον Δαφνώνα της ορεινής Ξάνθης, επαναφέροντας μάλιστα στο προσκήνιο το πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών Υγείας στην περιοχή. 

Η άτυχη γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια εκτέλεσης αγροτικών εργασιών με φρεζομηχανή και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε αρχικά από το Κέντρο Υγείας της Σταυρούπολης, με τους κατοίκους να επαναφέρουν το πρόβλημα της μη κάλυψης της περιοχής με ασθενοφόρο. 

«Λόγω όμως της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αφού οι υπάρχουσες θέσεις οδηγών δεν επαρκούν να καλύψουν σε 24ωρη και 7ήμερη βάση τις βάρδιες, δεν ήταν εφικτή η άμεση διακομιδή του σοβαρού περιστατικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης που έγινε μετά από μιάμιση ώρα. Ευτυχώς η καθυστέρηση δεν ήταν μοιραία για την άτυχη γυναίκα που μετά από πολύωρο χειρουργείο, η ζωή της είναι εκτός κινδύνου» σημειώνει σε ανακοίνωσή του για το συμβάν το ΚΚΕ. 

«Με το συγκεκριμένο ατύχημα αναδεικνύονται με τον πιο εμβληματικό τρόπο οι εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για την απαξίωση του ΕΣΥ, την έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και οι εργολαβίες, την μεταφορά γιατρών από τα Κ.Υ. στο ΓΝΞ, λόγω της πανδημίας, όπως έγινε πρόσφατα με το Κ.Υ. Αβδήρων, που δημιουργούν σοβαρότατα κενά στην λειτουργία των υγειονομικών ιδρυμάτων, στην εντατικοποίηση της εργασίας, και στην χειροτέρευση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων» τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση. 

Το περιστατικό έγινε άμεσα γνωστό μετά από μία ανάρτηση στα social media η οποία μάλιστα έγινε και viral, στην οποία τονιζόταν εμφατικά η αργοπορία διακομιδής της γυναίκας στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο αλλά και ευρύτερα οι συνθήκες υποβάθμισης που επικρατούν στην ορεινή Ξάνθη με το κλείσιμο νευραλγικών δομών Υγείας αλλά και άλλων παροχών, όπως τη λειτουργία τραπεζικών υποκαταστημάτων. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα