Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανατροπή και νίκη στο τελευταίο εντός έδρας για τον ΑΟΞ

Κοινοποίηση

Δίκαιη νίκη 2-1 επί του Απόλλωνα Πόντου, με ανατροπή στα τελευταία λεπτά, πέτυχε ο ΑΟ Ξάνθη στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του για το φετινό πρωτάθλημα της Betsson Super League 2. 

Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη είχε δύο καλές στιγμές στα πρώτα λεπτά, με σουτ του Διαμαντόπουλου που εξουδετέρωσε ο αντίπαλος τερματοφύλακας στο 7′ και με σέντρα του Τζανακάκη που ανακόπηκε λίγο πριν φτάσει στον επιθετικό του ΑΟΞ στο 8′. Το γκολ δεν ήρθε ούτε στο 26′, όταν ο Τσέλιος βρέθηκε σε θέση βολής έπειτα από ωραίο συνδυασμό, σούταρε από κοντινή απόσταση αλλά η μπάλα κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ. 

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν στο 28′ ένα δυνατό σουτ του N’Nomo από το ύψος της περιοχής, το οποίο απέκρουσε ο Τσομπανίδης. 

Ο ΑΟΞ συνέχισε να έχει την υπεροχή στο β’ μέρος, ωστόσο ο Απόλλων Πόντου ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στη μοναδική αντεπίθεσή του, στο 64′, με κεφαλιά του Rooneyστο πίσω δοκάρι ύστερα από σέντρα του Sountoura από αριστερά. 

Ο Τσέλιος άγγιξε την ισοφάριση με σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι στο 77′, για να έρθει στο φινάλε η ολική ανατροπή για την ομάδα μας, με δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά. Ο Gavric έκανε το 1-1 στο 87′ με όμορφο πλασέ από πλάγια αριστερά αξιοποιώντας την κάθετη πάσα του Δόρη και ο Τσέλιος διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 90′ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έπειτα από σέντρα του Gavric και στρώσιμο της μπάλας από τον Διαμαντόπουλο στον σκόρερ. 

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στέφανος-Βάιος Καλατζής (ΕΠΣ Θεσσαλίας) με βοηθούς τους Παναγιώτη-Δημήτριο Σακκά και Ιωάννη Μηνούδη, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Φώτιος Πολυχρόνης (ΕΠΣ Πιερίας). 

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ανυφαντάκης) : Τσομπανίδης, Τζανακάκης, Ουνγιαλίδης (56′ Δημητριάδης), Μιχαήλ, Φαζός (75′ Παπάζογλου), Θυμιάνης (66′ Δόρης), Gomez, Τανζού (66′ Gavric), Τσέλιος, Τσιλιγγίρης (56′ Τσελεμπάκης), Διαμαντόπουλος. 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαϊτζίδης) : Πίτκας (46′ Σιαματάς), Δαλιανόπουλος, Αμαραντίδης, Ιντζίδης, Aboudou (75’Φράγκος), Καλογέρης, Sountoura, N’Nomo, Παπαϊωάννου (52′ Λουφάκης), Kouakou, Rooney. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα