Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άνοιξε ο Μεθοριακός Σταθμός Αγίου Κωνσταντίνου στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Σε λειτουργία τέθηκε στις 6 τα ξημερώματα της Δευτέρας [11/04] ο Μεθοριακός Σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στην Ξάνθη. 

Ο συνοριακός σταθμός παρέμεινε κλειστός για σχεδόν 2 χρόνια, λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας Covid19, και παρά τις διαρκείς οχλήσεις από πλευράς των κατοίκων το αίτημα για την επαναλειτουργία του δεν είχε ικανοποιηθεί. 

Το Σάββατο ωστόσο σε νέο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως συμπεριλήφθη και ο Μεθοριακός Σταθμός της ορεινής Ξάνθης και πλέον οι οδηγοί μπορούν να ταξιδεύουν από και προς τη Βουλγαρία, ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για όλα τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Αντιπεριφέρειας Ξάνθης μαζί με παράγοντες του Τουρισμού και διοικητικούς υπαλλήλους της Περιφέρειας βρέθηκαν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην ορεινή Ξάνθη, «εγκαινιάζοντας» την επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού. 

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20355, η οποία έχει ισχύ από τις 11 Απριλίου 2022 και ώρα 06:00, θα ανοίξει η μεθοριακή δίοδος του Αγίου Κωνσταντίνου στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Πλέον ικανοποιήθηκε ένα πάγιο αίτημα των Ξανθιωτών και ενισχύεται η ΠΕ Ξάνθης. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη μας Χρήστο Μέτιο, για το συνεχές ενδιαφέρον του και τους συναρμόδιους Υπουργούς για τη δίκαιη απόφασή τους. Η Περιφέρεια πηγαίνει μπροστά» έγραψε ο ίδιος στα social media μετά και την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα