Κυριακή, 10 Μαρτίου, 2024

Την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΠΛΕΤΕΝΟ” επισκέφθηκε η ΠτΔ

Κοινοποίηση

Την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚοινΣΕΠ) γυναικών, με την επωνυμία “ΠΛΕΤΕΝΟ”, η οποία βρίσκεται 8 χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Ξάνθης επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

“ΠΛΕΤΕΝΟ” σημαίνει πλέξη και οι δέκα γυναίκες, χριστιανές και μουσουλμάνες, που συμμετέχουν σε αυτήν, δημιουργούν πλεκτά τα οποία στη συνέχεια εμπορεύονται.

Η κυρία Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με χριστιανές και μουσουλμάνες μέλη της συνεταιριστικής επιχείρησης και ενημερώθηκε για τη λειτουργία της, ενώ είδε και ένα δείγμα της δουλειάς τους.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται η ΚοινΣΕΠ “ΠΛΕΤΕΝΟ” έχει ιδιαίτερο συμβολισμό γιατί στο εν λόγω κτίριο γινόταν στο παρελθόν ο έλεγχος των στοιχείων όσων περνούσαν από το σημείο από ή προς την ορεινή Ξάνθη. Ηταν τοποθετημένη η “μπάρα” η οποία καταργήθηκε το 1996. 

Από τον περασμένο Οκτώβριο το κτίριο στεγάζει τη Συνεταιριστική Επιχείρηση και τη σημασία του συμβολισμού, ιδιαίτερα για την περιοχή και τους κατοίκους της, επισήμανε η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία είπε ότι θυμάται τη “μπάρα”, καθώς από το σημείο αυτό (το 8ο χιλιόμετρο) περνούσε για να πάει από την Ξάνθη στη Σταυρούπολη, στον τόπο καταγωγής της.

“Από σημείο διαχωρισμού έγινε ένας χώρος δημιουργικότητας”, τόνισε η ιδρύτρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης Αγγέλα Γιαννακίδου, η οποία ενισχύει την όλη προσπάθεια της ΚοινΣΕΠ “ΠΛΕΤΕΝΟ”, ώστε να έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Το κτίριο που στεγάζει την επιχείρηση είναι ανοιχτό Σάββατο και Κυριακή, λειτουργεί και ως πρατήριο για την εμπορία πλεκτών, ενώ πωλήσεις γίνονται και μέσω διαδικτύου.

Οι γυναίκες που συμμετέχουν παρακολουθούν σεμινάρια για την εκπαίδευση τους.


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα