Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συγκλονίζει η Δαλακλίδου – «Η δολοφονία της αδελφής μου»

Κοινοποίηση

Η Ελένη Δαλακλίδου περιγράφει τις τελευταίες μέρες με την αδερφή της Ζωή, καθώς κι όσα ακολούθησαν την αποτρόπαια δολοφονία της έξω από το σπίτι τους στην Ξάνθη, το 2012.

Σε ένα συγκλονιστικό podcast που δημοσιεύθηκε στο Istorima, η ίδια περιγράφει λεπτό προς λεπτό τα όσα συνέβησαν το 2012, παραθέτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον στυγερό δράστη αλλά και τις μετέπειτα προσπάθειες του να μειώσει την ποινή του. 

Το Istorima είναι ο τόπος όπου μπορείς να ακούσεις τις ιστορίες των άλλων και να πεις κι εσύ την δική σου ιστορία. Ο τόπος όπου οι άνθρωποι μοιράζονται ιστορίες –ιστορίες δύσκολες, ιστορίες αγάπης, ιστορίες που μας άλλαξαν ή μας προσδιόρισαν, ιστορίες σύγχρονες ή παλιές–  που μας βοηθούν να γνωριστούμε, να έρθουμε πιο κοντά στους άλλους, αλλά και στην κοινή μας Ιστορία. Εδώ διασώζονται οι σημαντικές ιστορίες ανθρώπων, που οι ζωές κι εμπειρίες τους δεν καταγράφονται στα βιβλία της Ιστορίας. 

Δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και συνδυάζει τη δημοσιογραφία με την Ιστορία. Είναι το μεγαλύτερο εγχείρημα συλλογής προφορικών ιστοριών στην Ελλάδα.

Το Istorima είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, που στηρίζει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ως Ιδρυτικός Δωρητής, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του για Ενίσχυση κι Επανεκκίνηση των Νέων. 


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα