Τα Σχολεία της Ξάνθης ανοίγουν πόρτες για τα προσφυγόπουλα από Ουκρανία


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 

Μετά από τις ανάλογες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και τη σημερινή συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, επιβεβαιώνεται από την Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εγγραφή των παιδιών από την Ουκρανία σε κάθε περιοχή των αρμοδιοτήτων μας, αλλά και την απρόσκοπτη φοίτηση και ένταξή τους στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. 

Συγκεκριμένα, όσοι μαθητές των οικογενειών που βρίσκονται ή θα βρεθούν στην περιοχή μας ως φιλοξενούμενοι, θα μπορούν να απευθύνονται στο πλησιέστερο σχολείο ή στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά των οικογενειών που φιλοξενούνται ή στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης (Διοικητήριο Ξάνθης, 5ος όροφος, γρ. 518) για εγγραφή και φοίτηση. 

Όλοι οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων είναι εγκαίρως ενημερωμένοι και πρόθυμοι για τη διευκόλυνση της εγγραφής και φοίτησης των μαθητών από την Ουκρανία. 

Μετά τα παραπάνω, θεωρούμε σημαντικό και χρέος μας να υποδεχτούμε τα παιδιά στα σχολεία μας, διότι ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, εντός της ελληνικής επικράτειας. Αυτό αποτελεί ευθύνη όλων μας! 

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ξάνθης 

Δρ. Ευμορφία Στυλιανίδου

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال