Αυξάνονται οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που φτάνουν στην Ξάνθη


Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που εγκαταλείπουν τη χώρα τους μπροστά στη φρίκη του πολέμου και αναζητούν καταφύγιο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη. 

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή καταγράφεται αυξητική ροή προσφύγων από την Ουκρανία, ενώ φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και έχουν επιφορτιστεί την παροχή αλληλεγγύης σε άπορους και δεινοπαθούντες κλήθηκαν πρόσφατα να συνδράμουν και για την υποστήριξη Ουκρανών προσφύγων στην Ξάνθη. 

Μάλιστα την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στην ΠΕ Ξάνθης, με στόχο την συζήτηση επί του θέματος αλλά και την οργάνωση ενός πλάνου δράσεων για την υποδοχή των προσφύγων και την παροχή βοήθειας προς αυτούς. 

«Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία σταδιακά αυξάνεται η ροή προσφύγων στην  ΠΕ Ξάνθης. Για το λόγο αυτό συγκαλείται αύριο Παρασκευή 15/04/2022,  σύσκεψη φορέων μεταξύ των οποίων η Μητρόπολη Ξάνθης, οι Δήμοι και η  Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για ενημέρωση και αντιμετώπιση θεμάτων που  προκύπτουν από το γεγονός αυτό» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال