Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αυξάνονται οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που φτάνουν στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ολοένα και περισσότεροι είναι οι πρόσφυγες από την Ουκρανία που εγκαταλείπουν τη χώρα τους μπροστά στη φρίκη του πολέμου και αναζητούν καταφύγιο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη. 

Το τελευταίο διάστημα στην περιοχή καταγράφεται αυξητική ροή προσφύγων από την Ουκρανία, ενώ φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και έχουν επιφορτιστεί την παροχή αλληλεγγύης σε άπορους και δεινοπαθούντες κλήθηκαν πρόσφατα να συνδράμουν και για την υποστήριξη Ουκρανών προσφύγων στην Ξάνθη. 

Μάλιστα την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη φορέων στην ΠΕ Ξάνθης, με στόχο την συζήτηση επί του θέματος αλλά και την οργάνωση ενός πλάνου δράσεων για την υποδοχή των προσφύγων και την παροχή βοήθειας προς αυτούς. 

«Λόγω του πολέμου στην Ουκρανία σταδιακά αυξάνεται η ροή προσφύγων στην  ΠΕ Ξάνθης. Για το λόγο αυτό συγκαλείται αύριο Παρασκευή 15/04/2022,  σύσκεψη φορέων μεταξύ των οποίων η Μητρόπολη Ξάνθης, οι Δήμοι και η  Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης για ενημέρωση και αντιμετώπιση θεμάτων που  προκύπτουν από το γεγονός αυτό» σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Κουρτίδης. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα