Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Άσκηση ετοιμότας για σεισμό και πυρκαγιά από μαθητές στη Γλαύκη

Κοινοποίηση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την, Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, η άσκηση ετοιμότητας σεισμού – πυρκαγιάς σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα Ξάνθης και την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μύκης στο σχολικό συγκρότημα ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ – ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Γλαύκης. 

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την έγκαιρη και ασφαλή εκκένωση του κτιρίου και τη διάσωση δύο εγκλωβισμένων μαθητών από άνδρες της Πυροσβεστικής. Ακολούθησε σύντομη ενημέρωση των μαθητών από μέλος του Πυροσβεστικού Σώματος για τον τρόπο οργάνωσης και δράσης των ομάδων που έλαβαν μέρος. 

Στην άσκηση παρευρέθηκαν ως παρατηρητές ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Α.Μ.Θ Αρχιπύραρχος κ. Κούκουρας Κωνσταντίνος ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης Πύραρχος Λιακόπουλος Ευάγγελος ο Επιπυραγός Κωνσταντίνος Μπλέτσας, ενώ υπεύθυνος της άσκησης ήταν ο Διοικητής της Π.Υ. Ξάνθης Αντιπύραρχος Χρήστος Γκίγκης .

Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων καθώς και οι σύλλογοι διδασκόντων εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την πραγματοποίηση της άσκησης, δεδομένου ότι τέτοιες δράσεις λειτουργούν αναμφίβολα προς όφελος της σχολικής κοινότητας.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα