Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ανάσταση όπως παλιά έκανε η Ξάνθη – Κατάνυξη στις εκκλησίες

Κοινοποίηση

Με θρησκευτική ευλάβεια και κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η Αναστάσιμη Λειτουργία στις εκκλησίες της Ξάνθης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με τους πιστούς να συρρέουν μαζικά εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την επιστροφή στην… κανονικότητα.

Μετά από 2 χρόνια και τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί λόγω πανδημίας οι κάτοικοι της περιοχής μπόρεσαν να γιορτάσουν τη Μεγάλη Εβδομάδα κανονικά, όπως παλιά, τηρώντας πιστά τα ήθη και έθιμα του Πάσχα. 

Στην Ξάνθη μάλιστα βρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που παρακολούθησε την Αναστάσιμη Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας ενώ στη συνέχεια μετέβη στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. 

“Η Ανάσταση εκφράζει την ήττα του σκότους, το άνοιγμα της καρδιάς προς τον συνάνθρωπό μας. Εύχομαι ολόψυχα το Αναστάσιμο φως να σημάνει την αναγέννηση των ελπίδων μας για ειρήνη και ευημερία. Και πάνω απ’ όλα το τέλος του πολέμου, που δοκιμάζει τόσο σκληρά τον Ουκρανικό λαό και βυθίζει στην αγωνία όλο τον κόσμο. Χριστός Ανέστη! Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!”, δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Στην Κεντρική Πλατεία οι πιστοί 

Στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης για να παραλάβουν το Άγιο Φως και να ευχηθούν το Χριστός Ανέστη βρέθηκαν το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου εκατοντάδες Ξανθιώτες, με τις εικόνες να θυμίζουν εποχές προ πανδημίας. 

Αντίστοιχα μεγάλη ήταν η προσέλευση σε όλες τις εκκλησίες της Ξάνθης μίας και φέτος η Ανάσταση πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα, κανονικά, και με τη δυνατότητα δια ζώσης παρουσίας των πιστών. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα