Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης για την Πρωτομαγιά

Κοινοποίηση

Ανακοίνωση για τον εορτασμό της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο στην Ξάνθη. 

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής: 

1η Μάη, ετήσια γιορτή με παγκόσμιο χαρακτήρα για τους ανθρώπους της μισθωτής εργασίας.

Η εργατική τάξη, βρίσκει την ευκαιρία να προβάλλει τα κοινωνικά και οικονομικά επιτεύγματα και να καθορίσει  το διεκδικητικό πλαίσιο για το μέλλον.

Πέρασαν 136 χρόνια από την 1η Μάη του 1886 στο Σικάγο από το αιματοκύλισμα των εργατών του Σικάγου απ’όπου ξεκινούν και οι ρίζες της εργατικής πρωτομαγιάς.

Πέρασαν 136 χρόνια μετά την ιστορική απόφαση των εργαζομένων προσπαθώντας να βάλουν τέλος στην λειτουργία και την συμπεριφορά των εργοδοτών.

Σε αυτά τα 136 χρόνια ότι κατακτήθηκε για να βελτιώσει τη ζωή μας ήταν αποτέλεσμα σκληρού,  ασυμβίβαστου, αιματηρού ταξικού αγώνα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε την φωνή μας με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία που παλεύει ενάντια στην φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες και στις διακρίσεις.

Η πρωτομαγιά αποτελούσε και αποτελεί σταθμό και αφετηρία μνήμης, τιμής και αγώνα για τα βασικά θεμελιώδη εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των δυνάμεων της εργασίας, των συνταξιούχων και των ανέργων. 

Γι’αυτό το λόγο η αγωνιστική στάση των εργαζομένων, θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του εργατικού κινήματος συμμετέχοντας στην συγκέντρωση της εργατικής πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Μάη και ώρα 10:00 στην αίθουσα συγκεντρώσεων του Εργατικού Κέντρου Ν. Ξάνθης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα