Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οικονομικές λύσεις για να ανανεώσεις το φοιτητικό σου σπίτι

Κοινοποίηση

Το φοιτητικό σου σπίτι σίγουρα είναι γεμάτο από στιγμές με φίλους και παρέες και λιγότερο γεμάτο από πράγματα και έπιπλα καθώς τις περισσότερες φορές το να γεμίσεις το φοιτητικό σου σπίτι σίγουρα είναι δύσκολο αφού δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις αλλά και οικονομικά δύσκολο.

Πολλές φορές οι επιλογές που κάνεις είναι παρορμητικές και όταν φτάνεις στο τρίτο έτος των σπουδών σου τα μισά από αυτά δεν είναι πλέον του γούστου σου! Ε ναι λοιπόν, αυτό είναι μία αλήθεια. Αν η φάση σου είναι ακριβώς αυτή, δεν έχεις παρά να κάνεις μικρές αλλαγές που θα αλλάξουν τόσο το στυλ του διαμερίσματος όσο και τη διάθεσή σου. Μία βόλτα στα μαγαζιά θα σε βοηθήσει να βρεις όλα αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία που θα ανανεώσουν τον προσωπικό σου χώρο.

Κουρτίνες & Χαλάκια

Πρόκειται για μία οικονομική αλλαγή που θα κάνει το χώρο σου να δείχνει τελείως διαφορετικός και πόσο μάλλον με τις κουρτίνες. Αν έχεις βαρεθεί τις κουρτίνες σου, επίλεξε χρωματική παλέτα εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Μη διστάσεις να επιλέξεις κουρτίνες με κάποιο print όπως είναι το floral δημιουργώντας έτσι μία πιο ρομαντική διάθεση στον χώρο σου. Το ίδιο ισχυεί και για τα χαλιά. Στο εμπόριο θα βρεις γούνινα χαλιά σε διάφορα χρώματα. Όμως αυτό που προτείνουμε είναι να επιλέξεις ουδέτερα χρώματα δίνοντας έμφαση στη χρωματική παλέτα των υπόλοιπων διακοσμητικών στοιχείων. 

Φωτισμός

Ο φωτισμός σε ένα διαμέρισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς με τον κατάλληλο φωτισμό μπορείς να δημιουργήσεις μικρές cozy γωνίες που θα σε χαλαρώνουν. Αν και τα Χριστούγεννα πέρασαν, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια μπορείς να τα τοποθετήσεις στο προσκέφαλο του κρεβατιού σου ή ακόμα και σε κάποιο έπιπλο περιμετρικά όπως είναι μία μικρή βιβλιοθήκη. Αν τα φωτάκια, δεν είναι του στυλ σου, μπορείς να τοποθετήσεις μία ταινία Led https://desikos.gr/el/fotismos/tenies-led πίσω από το κρεβάτι ή τον καναπέ δημιουργώντας spots κρυφού φωτισμού. 

Extra tip: Μπορεί να σου φαίνεται αδιάφορο αλλά το να αλλάξεις φωτιστικό θα ανανεώσει σίγουρα το χώρο σου. Επίλεξε φωτιστικά που να ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου σου και συγχρόνως να σου προσφέρουν τον κατάλληλο φωτισμό, πόσο μάλλον αν διαβάζεις στο συγκεκριμένο χώρο.

Πίνακες

Γέμισε τους άδειους τοίχους με πίνακες στις αποχρώσεις που έχει το διαμέρισμά σου. Αν όμως δεν είναι του γούστου σου ένα μεγάλος πίνακας πχ σε καμβά, μπορείς να αναζητήσεις σετ κάδρων ή ακόμα και τριπλέτες που δίνουν στυλ στον χώρο σου.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα