Ανοίγει ξανά ο Μεθοριακός Σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου

Ο Μεθοριακός Σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στην ορεινή Ξάνθη, ανοίγει και πάλι μετά από 2 σχεδόν χρόνια που παραμένει κλειστός, λόγω των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για την πανδημία. 

Παρά τις διαρκείς οχλήσεις και τα παράπονα τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται με τον κλάδο του τουρισμού, ο εν λόγω συνοριακός σταθμός παρέμενε κλειστός, με αποτέλεσμα όσοι επιθυμούσαν να ταξιδέψουν από και προς τη Βουλγαρία να χρησιμοποιούν άλλες διόδους, όπως τον σταθμό της Κομοτηνής ή του Προμαχώνα. 

Σε νεότερο ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα και Κυβερνήσεως και έχει ισχύ από 11 Απρίλιου έως και 18/04 συμπεριλαμβάνεται και ο μεθοριακός σταθμός του Αγίου Κωνσταντίνου τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι ενδιαφερόμενοι ακολουθώντας τα πρωτόκολλα για την είσοδο στην χώρα που ισχύουν σε όλους τους άλλους μεθοριακούς σταθμούς. 

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως πρόσφατα, με επιστολή της, η Ένωση Συνδικαλιστών της Αστυνομίας στην Ξάνθη ζητούσε την ενίσχυση του προσωπικού, μίας και αυτό δεν επαρκεί και πρόκειται να αποδυναμωθεί περαιτέρω με την λειτουργία του μεθοριακού σταθμού. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال