Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

3 «δροσερά» παραμύθια για φέτος το καλοκαίρι

Κοινοποίηση

3 «δροσερά» παραμύθια για φέτος το καλοκαίρι

Οι Εκδόσεις Διάπλαση μας συστήνουν τρία νέα εικονογραφημένα βιβλία, που θα μας «ταξιδέψουν» και αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για μικρούς [αλλά και μεγαλύτερους] αναγνώστες για το φετινό καλοκαίρι. 

1. Ο γάτος και το πουλί

Μια ιστορία που αφηγούνται δυο φωνές, ένας γάτος κι ένα πουλί.

Ο γάτος ζει µε την Ευλαλία και της κρατά συντροφιά από τότε που χάθηκε ο άντρας της, ο ναυτικός Ευστάθιος.

Το πουλί κάνει παρέα στον ναυαγό Ευστάθιο σ’ ένα ερηµονήσι και τον ακούει συνεχώς να επαναλαµβάνει το όνοµα µιας γυναίκας: Ευλαλία.

Την ιστορία όµως τη λένε και δυο χρώµατα: το κόκκινο και το µπλε. Εικόνες γεµάτες ποίηση που σκιαγραφούν τη µοναξιά των πρωταγωνιστών της ιστορίας µέχρι να βρουν τον δρόµο για να ξανασµίξουν.

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

2. Το μονοπάτι του γίγαντα

Βόρεια Ιρλανδία. Μια ακτή σαν χτισµένη από πολυγωνικές πέτρες αρχιτεκτονικά τοποθετηµένες, κατά τον θρύλο από τον γίγαντα Φιν Μακ Κουλ. Στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του και τους συµπατριώτες του από τον επικίνδυνο Σκοτσέζο γίγαντα Μπεναντόνερ, ο Φιν Μακ Κουλ χτίζει ένα µονοπάτι µέσα στη θάλασσα για να πάει στη Σκοτία και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση µε τον Μπεναντόνερ. Όταν όµως καταφέρνει να φτάσει εκεί, τον περιµένει µια δυσάρεστη έκπληξη. Πώς θα αντιµετωπίσει τον τεράστιο Μπεναντόνερ; Ποιος από τους δύο γίγαντες θα είναι ο νικητής της ιστορίας; Ή µήπως µια άλλη δύναµη, γυναικεία, και προερχόµενη όχι από τη σωµατική ρώµη αλλά από τη δύναµη του πνεύµατος, θα δώσει τη λύση;

Η σειρά Ζωντανοί Θρύλοι είναι εµπνευσµένη από συναρπαστικούς θρύλους του κόσµου, που ζουν ακόµα τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

3. Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι

Ρώµη. Ένας Ρωµαίος σκλάβος καταδιώκεται επειδή δραπέτευσε από το σκληρό αφεντικό του. Ένα τραυµατισµένο λιοντάρι βρίσκεται στον δρόµο του, κι ο Ανδροκλής, ο ήρωάς µας, αντί να αποµακρυνθεί τρέχοντας, το προστρέχει και το βοηθάει να θεραπευτεί. Μια σχέση ζωής αναπτύσσεται ανάµεσα στον άνθρωπο και το άγριο ζώο. Πότε θα έχει το λιοντάρι την ευκαιρία να ανταποδώσει το καλό στον Ανδροκλή; Και θα το κάνει; Ο συγκινητικός και βαθιά ανθρώπινος θρύλος του Ανδροκλή που γοήτευσε πολλές γενιές παιδιών παγκοσµίως µιλάει στην καρδιά µας µέσα από την ουσία των µηνυµάτων του.

Η σειρά Ζωντανοί Θρύλοι είναι εµπνευσµένη από συναρπαστικούς θρύλους του κόσµου, που ζουν ακόµα τόσο στον προφορικό όσο και στον γραπτό λόγο.

Αγορά του βιβλίου ΕΔΩ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα