Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Ξάνθη

Η Ξάνθη μπορεί να μην αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, μίας και τα μεγάλα τουριστικά κεφάλαια της περιοχής [φυσικό κάλλος, αρχαιολογικοί τόποι, πολιτισμός] παραμένουν διαχρονικά ανεκμετάλλευτα, ωστόσο αναμφίβολα είναι μία περιοχή στην οποία μπορεί κανείς να έρθει σε άμεση επαφή με τη φύση και να απολαύσει μερικές ξέγνοιαστες στιγμές γαλήνης και χαλάρωσης. 

Η περιοχή άλλωστε συνδυάζει αρμονικά βουνό, ποτάμι και θάλασσα και προσφέρει τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να τα προσεγγίσουν όλα μέσα σε ελάχιστα μόλις λεπτά από το αστικό κέντρο της πόλης. 

Ελλείψει ουσιαστικών υποδομών, ο μεγάλος «πλούτος» της Ξάνθης χάνεται, ωστόσο εάν κάποιος μένει στην περιοχή ή την επισκεφθεί είναι σίγουρο πως υπάρχουν ορισμένες δραστηριότητες ιδιαίτερα ευεργετικές για την ψυχική υγεία που μπορεί να απολαύσει. 

1. Τα φλαμίνγκο στο Πόρτο Λάγος



Η Λίμνη Βιστωνίδα είναι ένας πλούσιος υδροβιότοπος, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελεί σημείο κατατεθέν για τον οικοτουρισμό της περιοχής και να είναι πόλος έλξης τουριστών που ενδιαφέρονται για το birdwatching. 

Σήμερα μπορεί κανείς να απολαύσει την γαλήνη που προσφέρει το μετόχι του Αγίου Νικολάου, που είναι κυριολεκτικά χτισμένο μέσα στη λίμνη αλλά και τα δεκάδες ροζ φλαμίνγκο τα οποία «φωλιάζουν» μέσα στη λίμνη και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό θέαμα που σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο. 

2. Τα άγρια άλογα 

Σίγουρα ο πληθυσμός των άγριων αλόγων που καλπάζουν ελεύθερα στην Ξάνθη έχει συρρικνωθεί αισθητά συγκριτικά με το παρελθόν. Ωστόσο ακόμη και σήμερα σε περιοχές όπως τα Κομνηνά, μπορεί κανείς να αντικρίσει δεκάδες άγρια άλογα, τα οποία αποτελούν κομμάτι της τοπικής μυθολογίας και η ιστορία τους χάνεται βαθιά στο διάβα του χρόνου. 

5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Ξάνθη

3. Τον Νέστο 

Ο ποταμός Νέστος αποτελεί από μόνος του ένα μεγάλο κεφάλαιο του οικοτουρισμού της περιοχής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατά την αρχαιότητα ο Νέστος λατρευόταν ως Θεός ενώ εκτός από το φυσικό σύνορο ανάμεσα στην Ξάνθη και την Καβάλα ο Νέστος προσφέρεται ως μία ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τον αστικό ιστό και να αναζητήσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης και δροσιάς. Οι πιο «τολμηροί» επιχειρούν κατάβαση του ποταμού με κανό, ενώ αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για πεζοπορία ή άλλες υπαίθριες δραστηριότητες. 

5 εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στην Ξάνθη

4. Τα Πομακοχώρια 

Τα Πομακοχώρια στην ορεινή ζώνη της Ξάνθης είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην ορεινή ζώνη, να γνωρίσουν από κοντά τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα των Πομάκων της περιοχής και φυσικά να απολαύσουν το απαράμιλλής ομορφιάς φυσικό τοπίο, που δημιουργούν οι βουνοπλαγιές, η πυκνή βλάστηση και οι γραφικοί οικισμοί. 

5. Τον καταρράκτη του Λειβαδίτη 



Πρόκειται για τον μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων και βρίσκεται στην ορεινή Ξάνθη. Ο λόγος για τον καταρράκτη του Λειβαδίτη τον οποίο αξίζει σίγουρα να επισκεφθεί κανείς. Ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη «πράσινο», η πεζοπορία προς το σημείο του καταρράκτη αποτελεί μία μοναδική εμπειρία για κάθε φυσιολάτρη. Στην ίδια περιοχή βρίσκεται και το Δασικό Χωριό, με τα γραφικά ξύλινα σπιτάκια του και μπορεί κανείς να συνδυάσει μία εξόρμηση στη φύση με μία διαμονή μέσα σε ένα καταπράσινο και γαλήνιο τοπίο. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα