Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

5 λόγοι για να «ψηφίσεις» παραλίες της Ξάνθης

Κοινοποίηση

5 λόγοι για να «ψηφίσεις» παραλίες της Ξάνθης

Η Ξάνθη διαθέτει μία τεράστια ακτογραμμή κατά μήκος της οποίας μπορεί κανείς να βρει οργανωμένες πλαζ, οι περισσότερες μάλιστα εκ των οποίων έχουν βραβευτεί και φέτος με Γαλάζια Σημαία, ή να απομονωθεί και να απολαύσει το μπάνιο του λίγο πιο ήσυχα. 

Μυρωδάτο, Εράσμιο, Άβδηρα, Μάνδρα, Πόρτο Μόλο, Μάγγανα, αλλά και περιοχές όπως οι κολπίσκοι λίγο μετά τον Άη Γιάννη, θα έχουν και φέτος την τιμητική τους, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί αισθητά και ο αριθμός των παραθεριστών από χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στις παραλίες της Ξάνθης. 

Μπορεί η περιοχή να μην συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς ωστόσο το σίγουρο είναι πως υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επισκεφθεί κανείς τις παραλίες της Ξάνθης και φέτος το καλοκαίρι και να απολαύσει τις βουτιές του. 

1. Εύκολη πρόσβαση 



Ένα βασικό πλεονέκτημα που διαθέτει η παραλιακή ζώνη της Ξάνθης είναι η εύκολη πρόσβαση. Το οδικό δίκτυο επιτρέπει την άμεση μετάβαση στις πλαζ της περιοχής και ένας κάτοικος της πόλης χρειάζεται 20-30 λεπτά για να «πιάσει» Λιμάνι και να επιλέξει την παραλία της αρεσκείας του. Παράλληλα, στις περισσότερες πλαζ υπάρχουν χώροι στάθμευσης ενώ τους θερινούς μήνες λειτουργούν και δρομολόγια του ΚΤΕΛ που εξυπηρετούν όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο, όπως μαθητές και φοιτητές.  

2. Πλαζ για όλα τα γούστα 

Η ακτογραμμή της Ξάνθης είναι τόσο μεγάλη που είναι πράγματι πολύ δύσκολο να μην βρει ένας λουόμενος τη θάλασσα της αρεσκείας του. Η Μάνδρα χαρακτηρίζεται ως μία ρηχή θάλασσα και την επιλέγουν κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά, καθώς οι γονείς νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Εάν πάλι κάποιος προτιμάει πιο βαθιά νερά υπάρχουν κολπίσκοι ανάμεσα στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις των Αβδήρων και την παραλία του Άη Γιάννη που προσφέρουν τέτοιου είδους εμπειρίες κολύμβησης. 

5 λόγοι για να «ψηφίσεις» παραλίες της Ξάνθης

3. Προσφέρουν ασφάλεια 

Οι παραλίες της Ξάνθης έχουν ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια με επιπλέον ναυαγοσώστες οι οποίοι επιτηρούν τόσο σε οργανωμένες πλαζ όπου λειτουργούν beach bar, όσο και σε μη οργανωμένες, όπως η Σκάλα των Αβδήρων ή η περιοχή ανάμεσα σε Πόρτο Μόλο και Μάνδρα. Η παρουσία ναυαγοσωστών προσφέρει μία επιπλέον ασφάλεια στους λουόμενους, καθώς μπορεί να φανεί σωτήρια σε περιπτώσεις πνιγμών ή τραυματισμών. 

4. Διαθέτουν υποδομές 

Σημαντική βελτίωση και στο κομμάτι των υποδομών παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι παραλίες της Ξάνθης. Οι λουόμενοι έχουν πρόσβαση σε κοινόχρηστες ομπρέλες, αποδυτήρια, κάδους απορριμμάτων και ντουζιέρες σε περιοχές που πριν από μερικά χρόνια δεν υπήρχαν ούτε τα βασικά. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης ενώ δεν λείπουν και τα περιστατικά βανδαλισμών, ωστόσο πλέον η παραλιακή ζώνη αλλάζει και ελπίζουμε σύντομα η περιοχή να αποκτήσει νέες, ακόμη πιο σύγχρονες, υποδομές. 

5 λόγοι για να «ψηφίσεις» παραλίες της Ξάνθης

5. Στηρίζεις την τοπική οικονομία 



Στην παραλιακή ζώνη δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες της περιοχής οι οποίοι με τη σειρά τους προσφέρουν θέσεις εργασίας [έστω και εποχικής] στην Ξάνθη, η οποία μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας. Στηρίζοντας την εμπορική δραστηριότητα στην παραλιακή ζώνη πρακτικά επωφελείται η τοπική οικονομία και κοινωνία, ενώ δίνονται κίνητρα για περαιτέρω επενδύσεις στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε λειτουργούν περισσότερα καταστήματα εστίασης, όπως οι ταβέρνας στο Μυρωδάτο, καθώς και περισσότερα beach bar, τα οποία δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας ενώ συμβάλουν στην εν γένει αναβάθμιση της περιοχής. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα