Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

5 τραγούδια Ξανθιωτών που ακούμε [συνέχεια] στο replay

Κοινοποίηση

5 τραγούδια Ξανθιωτών που ακούμε [συνέχεια] στο replay


Η Ξάνθη φημίζεται για τους μουσικούς της και τους καλλιτέχνες που «βγάζει» οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί αισθητά, γράφοντας τη δική τους πορεία στη μουσική βιομηχανία της χώρας. 

Το να ασχολείσαι με τη μουσική και να μένεις σε μία επαρχιακή πόλη όπως η Ξάνθη σίγουρα από μόνο του σου βάζει αρκετά εμπόδια, μίας και οι ευκαιρίες είναι περιορισμένες. Ωστόσο στην περιοχή μας δεκάδες είναι οι καλλιτέχνες που συνεχίζουν το μουσικό τους έργο, δημιουργώντας τραγούδια και αφήνοντας το δικό τους προσωπικό λιθαράκι στον σύγχρονο πολιτισμό της πόλης. 

Πρόκειται για Ξανθιώτες που είτε γεννήθηκαν, ζουν και εργάζονται στην περιοχή, είτε για καλλιτέχνες που «μετανάστευσαν» στην πόλη για διάφορους λόγους ωστόσο μένουν χρόνια εδώ, είτε και για καλλιτέχνες που αν και γεννήθηκαν εδώ αναζήτησαν περισσότερες καλλιτεχνικές ευκαιρίες σε άλλες πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. 

Ετοιμάσαμε ωστόσο μία λίστα με τα 5 τραγούδια που αγαπάμε [εμείς προσωπικά] να ακούμε στο replay και τα οποία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν «άρωμα» Ξάνθης. 

1. Η Αγάπη Μπορεί – ‘Ελσα Καριώτη

Η Έλσα Καριώτη έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της σε μουσικό talent show, όπου ξεχώρισε για τη φωνή και το ταλέντο της. Στην Ξάνθη ωστόσο ήταν γνωστή από πριν, μίας και πρόκειται για έναν υπέροχο άνθρωπο, μία ταλαντούχα γυναίκα με άκρως εντυπωσιακή φωνή, πάντα ευδιάθετη και ιδιαίτερα καλοσυνάτη. 

Το 2021 κυκλοφόρησε το τραγούδι της Η Αγάπη Μπορεί, ένα τραγούδι ιδιαίτερα αισιόδοξο και ευχάριστο που μας «ξυπνά» όλα εκείνα τα συναισθήματα της χαράς και της ελπίδας που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. 

2. Underhill West – Serenity

Είναι ταλαντούχοι, ακούραστοι και δεν επαναπαύονται ποτέ. Ο λόγος φυσικά για τους Underhill West, οι οποίοι έχουν χαράξει τη δική τους μουσική πορεία στον χώρο, με τα τραγούδια τους να ταξιδεύουν σε όλη την χώρα ενώ κάθε τόσο μας παρουσιάζουν νέες δημιουργίες τους. Τα live τους είναι καθηλωτικά ενώ τα video clips που αποτελούν την οπτική απόδοση των τραγουδιών τους ξεχωρίζουν για την υψηλή ποιότητα και αισθητική τους. 

Το 2020 κυκλοφόρησαν το Serenity, που ήταν το πρώτο single του άλμπουμ τους Restart, ένα τραγούδι ιδιαίτερο, «φρέσκο», που αποτελεί άλλη μία απτή απόδειξη πως υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να παρακολουθεί κανείς τους Underhill West, να τους θαυμάζει και να τους στηρίζει. 

3. Γιάννης Αρβανιτίδης – Όλα Είναι Στο Μυαλό Σου 

Ο Γιάννης Αρβανιτίδης είναι άλλο ένα παράδειγμα τραγουδιστή από την Ξάνθη που δεν έπαψε να «κυνηγάει» το όνειρό του και να προσπαθεί να καταξιωθεί μουσικά και να κυκλοφορήσει τα δικά του τραγούδια. Έγινε γνωστός και αυτός μέσα από μουσικό τηλεοπτικό show, και μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει την πρώτη θέση ωστόσο κέντρισε το ενδιαφέρον δισκογραφικών εταιριών και το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του single με την Panik Records, το τραγούδι «Όλα είναι στο μυαλό σου». 

Το τραγούδι δεν άργησε να γίνει viral, ενώ ο ίδιος συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι κυκλοφορώντας νέα τραγούδια και ετοιμάζοντας τα επόμενα βήματά του. 

4. Νίνα Μαζάνη – Modern Times 

Μία persona που δύσκολα περνάει απαρατήρητη. Πολυτάλαντη, με εξαιρετική φωνή και αστείρευτο χιούμορ. Ήταν θέμα χρόνου η Νίνα Μαζάνη να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα, ενώ πλέον έχει υπογράψει συμβόλαιο με τη Sonic Music και ετοιμάζει τα επόμενα καλλιτεχνικά της βήματα. 

Το 2020 κυκλοφόρησε το τραγούδι της Modern Times το οποίο συνοδεύεται από ένα video clip που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές. Μέσω αυτού προβάλλεται και το φυσικό κάλλος της Ξάνθης, ενώ η ερμηνεία της Νίνας είναι κάτι παραπάνω από καθηλωτική.

5. Bloody Hawk – Το εικοσάλεπτο

Ίσως ένας από τους Ξανθιώτες με τη μεγαλύτερη αποδοχή, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει σημαντικές διακρίσεις στο είδος της μουσικής που υπηρετεί πιστά και να δημιουργήσει το δικό του προσωπικό fan club με εκατομμύρια υποστηρικτές του σε όλη την Ελλάδα [και όχι μόνο]. Ο λόγος φυσικά για τον Bloody Hawk, που τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον στη μουσική σκηνή που υπηρετεί. 

Το 2019 κυκλοφόρησε ένα τραγούδι, που άσχετα με τη μουσική που ακούει κανείς, αποτελεί ένα «διαμάντι» που όλοι πρέπει να ακούσουν έστω και μία φορά. Την ίδια αντίληψη άλλωστε είχαν και οι σχεδόν 6 εκατ. χρήστες του YouTube που το έχουν παρακολουθήσει. Πρόκειται για «Το εικοσάλεπτο», οι στίχοι του οποίου σκιαγραφούν με απόλυτη λεπτομέρεια τη σύγχρονη κοινωνία μας.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα