«Αιχμές» για Τσέπελη από την ΠΟΕΣ για το συνέδριο στην Ξάνθη

«Αιχμές» σε Τσέπελη από την ΠΟΕΣ για το συνέδριο στην Ξάνθη

Κριτική για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, το αίτημα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ως προς τη φιλοξενία συνεδρίου στην περιοχή ασκεί η ΠΟΕΣ. 

Σε σχετική επιστολή προς τον Δήμαρχο, η οποία κοινοποιήθηκε και στα ΜΜΕ, αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε.

Με το (α) σχετικό, αιτηθήκαμε τη συνδιοργάνωση με το Δήμο σας θεματικού συνεδρίου με τίτλο «Η πανδημία του κορονοϊού στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο αγώνας της Ξάνθης και οι Ένοπλες Δυνάμεις», με σκοπό την ανάδειξη, σε πανελλήνιο επίπεδο, του έργου των φορέων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των πολιτών της Ξάνθης, στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ενώ μετά τη δια ζώσης συνάντησή μας και την υπόσχεσή σας ότι το εν λόγω συνέδριο θα υποστηριχτεί οικονομικά από κοινού μεταξύ των δύο φορέων (Π.Ο.Ε.Σ. και Δήμος Ξάνθης), με λύπη, με το (γ) σχετικό έγγραφό σας, μας ενημερώσατε ότι διαθέτετε χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €). Τουναντίον, διαθέσατε τριπλάσιο, σχεδόν, ποσό [επτά χιλιάδες ευρώ (7.000 €)] στην έτερη συναφή Ομοσπονδία, για ένα συνέδριο που πραγματοποίησε στην πόλη σας, καθαρά συνδικαλιστικού περιεχομένου.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία κριτικής της ως άνω επιλογής σας, πλην όμως, θεωρούμε φρόνιμο να ενημερώσουμε μέσω των τοπικών ΜΜΕ τους πολίτες της Ξάνθης, ως η πηγή χρηματοδότησης, ώστε να κριθείτε από τους ίδιους. Άλλωστε, η μετακίνηση των 150 και πλέον συνέδρων μας από όλη την Ελλάδα στην πόλη της Καβάλας, όπου θα διεξαχθεί τελικά το συνέδριό μας, έρχεται από μόνη της να απαντήσει για το αποτέλεσμα της εν λόγω επιλογής σας. 

Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε, καθόσον από την ανωτέρω ενέργειά σας, δίνετε τη δυνατότητα σε συνδικαλιστικούς φορείς να διεξάγουν δωρεάν τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων τους (συνέδρια), ακόμα κι αν αυτές πραγματοποιούνται σε βάρος των φορολογούμενων πολιτών, γεγονός που θα πρέπει να εκμεταλλευτούν εφεξής όλες οι συνδικαλιστικές ενώσεις της πόλης.

Τέλος, παρακαλούμε όπως, το χρηματικό ποσό ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €) που θα διαθέτατε για το συνέδριο, το διαθέσετε στο «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», το οποίο, με σχέδιο νόμου, κινδυνεύει να κλείσει». 

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση από πλευράς του Δήμου Ξάνθης.   

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال