Ανοιχτά τα καταστήματα στην Ξάνθη την Κυριακή 08/05

Ανοιχτά τα καταστήματα στην Ξάνθη την Κυριακή 08/05

Τη δυνατότητα να ανοίξουν και να λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι έχουν τα εμπορικά καταστήματα στην Ξάνθη την Κυριακή 08/05. 

Πρόκειται για ένα εκ των προαιρετικών ανοιγμάτων της αγοράς το οποίο συμπίπτει με την περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησαν την Τρίτη 3 Μαΐου και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 14 Μαΐου. 

«Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης. Στο διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο (παρ. 1 άρθρου 23 ν. 2224/1994) η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή που φέτος συμπίπτει με την 8η Μαΐου» τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης. 

Ανοιχτά τα καταστήματα στην Ξάνθη την Κυριακή 08/05

Χωρίς μέτρα στην αγορά

Την ίδια στιγμή ήδη από την περασμένη Κυριακή έχουν καταργηθεί τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν και αποτελούσαν ένα σημαντικό εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων. 

Όπως ενημερώνει σχετικά ο Εμπορικός Σύλλογος Ξάνθης, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2137/Β/30-4-2022 η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.23983/2022 με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που ισχύουν στο σύνολο της Επικράτειας από την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00. 

Σύμφωνα με την οποία για το λιανικό εμπόριο καταργήθηκαν 

- Η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικών για την είσοδο των πελατών στα καταστήματα.

- Όρια μέγιστου αριθμού πελατών εντός των καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης ανάρτησης του σχετικού ορίου στην είσοδο του καταστήματος) 

Παραμένουν:

- Η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους με εξαίρεση: όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς παρουσία άλλου προσώπου, ατόμων για τα οποία δεν ενδείκνυται η χρήση μάσκας για ιατρικούς λόγους (με απόδειξη μέσω κατάλληλων εγγράφων) και παιδιά ηλικίας <4 ετών. 

- Η τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος (περιεκτικότητας >70%) για την αντισηψία χεριών και ο εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο 

Για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στα καταστήματα, τροποποιείται η συχνότητα διενέργειας PCR/Rapid test. Ο διαγνωστικός έλεγχος θα πραγματοποιείται πλέον 1 φορά την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال