Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Απεγκλωβίστηκε μετά από ένα μήνα η σορός του ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη

Κοινοποίηση

Απεγκλωβίστηκε μετά από ένα μήνα η σορός του ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη

Ο Αντώνης Σύκαρης έχασε τη ζωή του στις τις 12 Απριλίου, ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια. Η σορός του παρέμενε εκεί, καθώς καμία αποστολή από όσες είχαν γίνει για να την πάρουν και να την μεταφέρουν στην Ελλάδα, δεν ήταν επιτυχημένη.

Μέχρι σήμερα, που η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε στις 9 Μαΐου, κατάφερε να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη Σύκαρη μέχρι το Base Camp του Νταουλαγκίρι.

Επόμενο βήμα είναι η αερομεταφορά της σορού στο Νεπάλ και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού της σορού που αναμένεται να διαρκέσουν 2 έως 3 εβδομάδες, αναφέρει η οικογένειά του.

Η ανάρτηση της οικογένειας 

Μετά απο έναν ολόκληρο μήνα προσπάθειας και ματαίωσης, η τελευταία ορειβατική αποστολή από Sherpas που ξεκίνησε απο το Base Camp στις 9 Μαΐου, κατάφερε επιτέλους να περισυλλέξει και να μεταφέρει με ασφάλεια το σώμα του Αντώνη μέχρι το Base Camp του Dhaulagiri.

Επόμενο βήμα αποτελεί η αερομεταφορά του μέχρι την Kathmandu του Nepal.

Ευελπιστούμε ότι μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την πορεία του ελικοπτέρου μέχρι το Base Camp, καθότι σήμερα απέτυχε η πρώτη προσπάθεια αερομεταφοράς.

Αφού ολοληρωθεί και αυτό το βήμα, στην Kathmandu θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναπατρισμού τις σωρού, που αναμένεται να διαρκέσουν 2-3 εβδομάδες.

(Φωτογραφία από την κάμερα του κινητού του Αντώνη. Kathmandu, 25/03/2022)

protothema.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα