Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Από το Δροσερό της Ξάνθης σε Σχολή Αστυνομικών στη Γερμανία

Κοινοποίηση

Από το Δροσερό της Ξάνθης σε Σχολή Αστυνομικών στη Γερμανία

Η επιμονή, η υπομονή και η σκληρή δουλειά αποδίδουν πάντα και αυτό ακριβώς απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο ο Αμέτ Ογλού Γιασάρ από το Δροσερό της Ξάνθης, που μετανάστευσε στη Γερμανία και δούλεψε σκληρά για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του. 

Η ζωή τον οδήγησε το 2012 στην ξενιτιά, όταν και αναγκάστηκε να μεταναστεύσει στη Γερμανία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Εκεί εργάστηκε άοκνα με έναν στόχο, να εξασφαλίσει χρήματα για να μπορέσει να σπουδάσει τα παιδιά του.

«Είχαμε ένα μαγαζί στην Ξάνθη, στο Δροσερό στην πλατεία, μόλις πέθανε η μάνα μου το 2003 και μετά άρχισαν όλα τα δύσκολα για εμένα. Το 2012 αποφάσισα να πάω στη Γερμανία» εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στο XanthiNea.gr, για να προσθέσει πως «όταν ήρθα στη Γερμανία περάσαμε πολλές δυσκολίες. Τα πρώτα χρόνια ήταν πολύ δύσκολα, ωστόσο δούλεψα για να σπουδάσουν τα παιδιά μου. Δεν σκέφτηκα να βγάλω λεφτά για να πάρω ένα αμάξι ή ένα σπίτι. Αυτό που ήθελα ήταν να παιδιά μου να μην γυρνάνε για ένα μεροκάματο δεξιά και αριστερά όπως εγώ, αλλά να τα σπουδάσω και να γίνουν άνθρωποι. Να έχουν στα χέρια τους ένα χαρτί και να μπορούν να συντηρούν τον εαυτό τους».

Ο Αμέτ Ογλού Γιασάρ έχει 5 παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι κορίτσι και τα υπόλοιπα αγόρια και όπως εξηγεί, με μεγάλη περηφάνια, ο ένας του γιος σπουδάζει στον κλάδο της ιατρικής και ο άλλος ετοιμάζεται για τη Σχολή Αστυνομικών στο Bamberg της Γερμανίας. «Είμαι πολύ περήφανος για όλα τα παιδιά μου. Ο τρίτος μου γιός ο Αμέτ Ογλού Ραμαδάν θα σπουδάσει τώρα Αστυνομικός. Από μικρός ήθελε να γίνει Αστυνομικός, το είχε μεράκι, είναι ένα σπουδαίο παιδί. Και ο πρώτος μου γιός σπουδάζει και αυτός. Για αυτό έκατσα άλλωστε στη Γερμανία και δεν γύρισα στην Ελλάδα, ήθελα να τους εξασφαλίσω ένα καλύτερο μέλλον, να σπουδάσουν» εξηγεί ο Αμέτ Ογλού Γιασάρ. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα