Αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ από τη Νικολέττα Χιώνη

Αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ από τη Νικολέττα Χιώνη

Δεύτερο αργυρό μετάλλιο για την ελληνική αποστολή στους 24ους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών, που διεξάγονται στην Βραζιλία. Το κατέκτησε η Νικολέττα Χιώνη στο επί κοντώ, με άλμα στα 3.20μ. Μετά από μια εβδομάδα, η ελληνική αποστολή έχει κατακτήσει έξι μετάλλια, ένα περισσότερο, από όσα είχε κατακτήσει στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σαμψούντα της Τουρκίας.

Εχθές (08/05) το πρωί, ο Παναγιώτης Χιώνης, χάριζε το πέμπτο μετάλλιο στην Ελλάδα και το απόγευμα, η αδελφή του, Νικολέττα, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ γυναικών Κωφών, με άλμα στα 3.20μ. Οπως τόνισαν η ίδια και ο προπονητής της, Κωνσταντίνος Παπαδιαμαντης, εάν δεν είχε κάποιο πρόβλημα, που την ταλαιπωρούσε με την μέση της, θα μπορούσε να βελτιώσει και το ατομικό της ρεκόρ.

Η Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε με επιτυχημένο άλμα στα 2.80μ. στη συνέχεια πέρασε τα 3μ. με την δεύτερη προσπάθεια, τα 3.10μ. με την πρώτη, τα 3.20 με την δεύτερη προσπάθεια και απέτυχε τρεις φορές στα 3.40μ.

Σ’ ένα αγώνισμα, που η Μαρί Ριβερό, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με Ολυμπιακό ρεκόρ  Κωφών (θεωρείται ως παγκόσμιο ρεκόρ) με 4μ. Η Γαλλίδα ήταν πολύ δυνατή από την αρχή με «καθαρά» και πολύ ψηλά άλματα. Και τα 4μ. τα πέρασε με την τρίτη της προσπάθεια. Μετά επιχείρησε και στα 4.11μ., αλλά δεν κατάφερε να περάσει το ύψος. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال