Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Οδηγίες από τον Εμπορικό Ξάνθης για την άρση των μέτρων

Κοινοποίηση

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2137/Β/30-4-2022 η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.23983/2022 με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που ισχύουν  στο σύνολο της Επικράτειας από την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00. Σύμφωνα με την οποία για το λιανικό εμπόριο:

Καταργούνται:  

 – Η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικών για την είσοδο των πελατών στα καταστήματα.

– Όρια μέγιστου αριθμού πελατών εντός των καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης ανάρτησης του σχετικού ορίου στην είσοδο του καταστήματος) 

 Παραμένουν:

– Η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους με εξαίρεση: όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς παρουσία άλλου προσώπου, ατόμων για τα οποία δεν ενδείκνυται η χρήση μάσκας για ιατρικούς λόγους (με απόδειξη μέσω κατάλληλων εγγράφων) και παιδιά ηλικίας <4 ετών. 

– Η τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος (περιεκτικότητας >70%) για την αντισηψία χεριών και ο εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο 

Για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στα καταστήματα, τροποποιείται η συχνότητα διενέργειας PCR/Rapid test. Ο διαγνωστικός έλεγχος θα πραγματοποιείται πλέον 1 φορά την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα