Οδηγίες από τον Εμπορικό Ξάνθης για την άρση των μέτρων


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2137/Β/30-4-2022 η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/ΓΠ.οικ.23983/2022 με τα Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 που ισχύουν  στο σύνολο της Επικράτειας από την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022 και ώρα 06:00. Σύμφωνα με την οποία για το λιανικό εμπόριο:

Καταργούνται:  

 - Η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικών για την είσοδο των πελατών στα καταστήματα.

- Όρια μέγιστου αριθμού πελατών εντός των καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης ανάρτησης του σχετικού ορίου στην είσοδο του καταστήματος) 

 Παραμένουν:

- Η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους με εξαίρεση: όσων εργάζονται σε ατομικό χώρο χωρίς παρουσία άλλου προσώπου, ατόμων για τα οποία δεν ενδείκνυται η χρήση μάσκας για ιατρικούς λόγους (με απόδειξη μέσω κατάλληλων εγγράφων) και παιδιά ηλικίας <4 ετών. 

- Η τοποθέτηση/χρήση αλκοολούχου διαλύματος (περιεκτικότητας >70%) για την αντισηψία χεριών και ο εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο 

Για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στα καταστήματα, τροποποιείται η συχνότητα διενέργειας PCR/Rapid test. Ο διαγνωστικός έλεγχος θα πραγματοποιείται πλέον 1 φορά την εβδομάδα.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال