Στον Αντιπεριφερειάρχη οι Αστυνομικοί για την «κάλυψη» στα σύνορα

Στον Αντιπεριφερειάρχη οι Αστυνομικοί για την «κάλυψη» στα σύνορα

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, Κώστα Κουρτίδη, είχε η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης με κύριο θέμα συζήτησης της υποστελέχωση των Αστυνομικών Δομών και κυρίως την εικόνα που έχει δημιουργηθεί μετά και το άνοιγμα του Μεθοριακού Σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου, στον οποίο επίσης απασχολείται προσωπικό της Αστυνομίας. 

Σε σχετική ενημέρωση για τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής: 

«Εξαιτίας της πρόσφατης επαναλειτουργίας του Μεθοριακού Σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου και της μελλοντικής λειτουργίας της συνοριακής διάβασης Δημάριο Ξάνθης – Ρουντοζέμ Βουλγαρίας, η Ένωσή μας πραγματοποίησε ένα κύκλο επαφών με τον αρμόδιο για αυτά τα θέματα, Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗ Κωνσταντίνο, προκειμένου να μεταφέρει και ο ίδιος προς την πολιτική μας ηγεσία, πέρα από τις δικές μας παρεμβάσεις, ότι τυχόν στελέχωση του Αγίου Κωνσταντίνου από τους ήδη υπάρχοντες αστυνομικούς του Νομού Ξάνθης, θα επιφέρει σημαντικά προβλήματα στην αστυνόμευση του τόπου.

Γι’ αυτό και όταν παρόλη την προχειρότητα η κυβέρνηση αποφάσισε την επαναλειτουργία του Αγίου Κωνσταντίνου, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την πρώτη κιόλας εβδομάδα λειτουργίας του σταθμού, ήρθε με διαταγή του να αποσπάσει αστυνομικούς από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας για να εκτελούν υπηρεσία στο μεθοριακό σημείο, καθώς το ζήτημα είχε τεθεί τόσο σε πολιτικό επίπεδο από τον κύριο Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και σε υπηρεσιακό επίπεδο από εμάς, με τον Πρόεδρο της ομοσπονδίας να στέκεται δίπλα μας και να απαιτεί το δίκαιο του αιτήματός μας.

Επειδή η λειτουργία της συνοριακής διάβασης στο Δημάριο Ξάνθης, όπου θα απαιτηθούν αστυνομικές δυνάμεις για τον διαβατηριακό έλεγχο, δεν είναι τόσο μακρινή κουβέντα, οι συναντήσεις μας με τον Αντιπεριφερειάρχη δεν έχουν τελειώσει και συνεχίζονται. Από την πλευρά μας, κρίνουμε απαραίτητη τη δημιουργία ενός νέου Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου στο Δημάριο Ξάνθης που θα στεγαστεί σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Επιπλέον θεωρούμε ότι το νέο αυτό Τμήμα θα πρέπει να έχει στην αρμοδιότητά του τον Μεθοριακό Σταθμό του Αγίου Κωνσταντίνου λόγω ιδίου αντικειμένου και να στελεχωθεί με έκτακτες μεταθέσεις από άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας, με συναδέλφους από τους οικείους πίνακες μεταθέσεων κατά σειρά προτεραιότητας σε εφαρμογή των διατασσομένων που προβλέπονται στο άρθρο 17 παρ. 1 εδάφ. β΄ του Π.Δ. 100/2003.

Η άποψή μας αυτή έγινε αποδεκτή από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη και από πλευράς του, με πολιτικές παρεμβάσεις του, θα προσπαθήσει προς τον σκοπό αυτό. Ως Ένωση, της οποίας ο θεσμικός ρόλος είναι η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών της, καταθέσαμε τις παραπάνω απόψεις μας στους αρμόδιους φορείς, απαιτώντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας των συναδέλφων μας, αλλά παράλληλα και η τοπική κοινωνία να απολαμβάνει της αστυνόμευσης που οφείλει η πολιτεία να της παρέχει».  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال