Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Εκατοντάδες θύματα της «πυραμίδας» – απάτης και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Εκατοντάδες θύματα της «πυραμίδας» - απάτης και στην Ξάνθη

Η Wind Media, μία «πυραμίδα» που υποσχόταν μεγάλες αποδόσεις με συνδρομές που άγγιζαν ακόμη και τις 3.000 ευρώ, κατέρρευσε αφήνοντας κυριολεκτικά στα κρύα του νερού χιλιάδες εξαπατημένους πολίτες. 

Μάλιστα η εν λόγω «πυραμίδα» ήταν ιδιαίτερα δικτυωμένη και στην Ξάνθη όπου υπολογίζεται ότι εκατοντάδες πολίτες είχαν κάνει συνδρομή και ανέμεναν να λάβουν τα αντίστοιχα εκτιμώμενα κέρδη. 



Η διαδικτυακή «πυραμίδα» στήθηκε ώστε να αυξήσει τον αριθμό των likes και των ακολούθων επιχειρήσεων και ιδιωτών στα social media, καταβάλλοντας αντίστοιχη χρηματική αμοιβή στους πολίτες – χρήστες που συμμετείχαν, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους. 

Η Wind Media ωστόσο κατέρρευσε πρόσφατα και συγκαταλέγεται πλέον – και όχι αδίκως – στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις μαζικής εξαπάτησης πολιτών, που αναζητούσαν εύκολες και γρήγορες αποδόσεις. 

«Συνήθως αυτοί που κερδίζουν χρήματα είναι τα πρώτα μέλη, που βρίσκονται ψηλά στις πυραμίδες. Στην Wind Media μπήκα και εγώ καταβάλλοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό το οποίο ήλπιζα ότι θα κάνω απόσβεση. Πήρα πίσω κάποια χρήματα, ωστόσο τα περισσότερα τα έχασα δυστυχώς. Και το θέμα είναι πως δεν πρόκειται να πιάσουν ποτέ αυτούς που εξαπατούν τον κόσμο και εκμεταλλεύονται την ανάγκη να βγάλεις μερικά επιπλέον χρήματα, ένα έξτρα εισόδημα» εξηγεί στο XanthiNea.gr, κάτοικος της Ξάνθης που συμπεριλαμβάνεται σε ένα από τα θύματα της νέας διαδικτυακής αυτής επενδυτικής πυραμίδας που κατέρρευσε. 



Η Wind Media, φέρεται να ιδρύθηκε το 2020 στη Σιγκαπούρη και υποσχόταν γρήγορο και εύκολο παθητικό εισόδημα. Φυσικά αντίστοιχες «πυραμίδες» που στόχο έχουν να υφαρπάξουν χρήματα από πολίτες και στη συνέχεια να «εξαφανιστούν» έχουν κάνει την εμφάνισή τους ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, παρασύροντας χιλιάδες ανυποψίαστα θύματα. 

Υπολογίζεται ότι τα θύματα της νέας αυτής διαδικτυακής «φούσκας» ξεπερνούν τα 10.000 άτομα στην Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας
μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!
Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!



ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα