Εκπρόσωποι 40 Στρατιωτικών Ενώσεων στην Ξάνθη

Εκπρόσωποι 40 Στρατιωτικών Ενώσεων στην Ξάνθη

Το 5ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών φιλοξενήθηκε το διήμερο 21-22 Μαΐου στην Ξάνθη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων 40 Ενώσεων της χώρας.

Στις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών της Περιφέρειας, όπως ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης Κώστας Κουρτίδης, οι βουλευτές Έβρου της ΝΔ Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τάκης Χαρίτου, ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ. Καραγιώργος.Τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ Παντελεήμονα εκπροσώπησε ο Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητρόπολης.

Εκπρόσωποι 40 Στρατιωτικών Ενώσεων στην Ξάνθη

Στην επίσημη έναρξη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους πεσόντες στρατιωτικούς εν ώρα καθήκοντος, αλλά και στη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων ενώ προσφέρθηκαν και τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των αρχών της Ξάνθης.

Τον ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας στην προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας εξήρε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης υπογραμμίζοντας ότι η πιο σημαντική επένδυση στη Θράκη -μαζί με την ίδρυση του Πανεπιστημίου- είναι ο Στρατός, δίνοντας έμφαση στην πολύπλευρη συμβολή του για την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.

 «Οι Έλληνες πολίτες οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που σας διακατέχει, αλλά και για την πολύτιμη προσφορά σας στις τοπικές κοινωνίες: με μικρά έργα υποδομής, με δράσεις στην υγεία και την περίθαλψη, με πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, στους τομείς της Παιδείας και του Αθλητισμού, αλλά και σε κάθε έκτακτη συνθήκη, σε φωτιές, πλημμύρες, σεισμούς, στην πανδημία. κάθε φορά που οι κοινωνίες δοκιμάζονται. Στις Ένοπλες Δυνάμεις, το σημαντικότερο οπλικό σύστημα είναι ο άνθρωπος. Και αυτό φαίνεται στις πράξεις, στον τρόπο που λειτουργείτε, καθημερινά», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال