Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Επίδομα ρεύματος: Πώς θα υπολογίσετε το ποσό της επιστροφής

Κοινοποίηση

H αναδρομικότητα ξεκινά από τον Δεκέμβριο του ’21 και φτάνει μέχρι το Μάιο του ’22

«Η αναδρομικότητα για τους προηγούμενους μήνες ισχύει για την 1η κατοικία», δήλωσε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ Σταυρούλα Χριστοφιλέα, η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ μιλώντας για το μέτρο στήριξης των νοικοκυριών για την αντιμετώπιση των ανατιμήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Υπενθύμισε ότι η αναδρομικότητα ξεκινά από τον Δεκέμβριο του ’21 και φτάνει μέχρι το Μάιο του ’22 και ότι σ’ αυτήν την περίοδο, όσοι είχαν καταναλώσεις άνω των 300 KW/h θα δουν επιστροφή και πιστωτικά ποσά.

Η κ. Μαννέ επεσήμανε ότι για τα υπόλοιπα ακίνητα «βλέπουμε από το μήνα Μάιο και τις νέες εξαγγελίες και νέες επιδοτήσεις, όταν η επιδότηση θα είναι της τάξης του 50% για το κόστος της κιλοβατώρας άνω των 300 kw/h. Το μέτρο θα ισχύσει για Μάιο και για Ιούνιο και δεν θα εξαιρείται η οποιαδήποτε δευτερεύουσα ή εξοχική κατοικία ή οι ενοικιαστές.

Όσον αφορά τα επαγγελματικά τιμολόγια στα οποία υπήρχε πολύ μεγάλο θέμα καθώς όσο μεγαλύτερη ήταν η κατανάλωση τόσο μεγαλύτερη ήταν και η προσαύξηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, η επιδότηση αφορά τις 170 mwh και καλύπτει το 70% του συνόλου της ρήτρας. Αφορά δε 1.250.000 επιχειρήσεις, μιλάμε δηλαδή για το σύνολο των κλάδων.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα