Τρίτη, 26 Μαρτίου, 2024

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Κοινοποίηση

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα


Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: 
Τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» στην οποία θα ενταχθούν συνολικά 350.000 νοικοκυριά για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών.

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αφορά την αντικατάσταση παλαιών ενεργοβόρων συσκευών και συγκεκριμένα κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες συσκευές.

Οι παλαιές συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν, ενώ αξίζει να σηεμειωθεί ότι η επιδότηση θα κυμανθεί από 35% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του επιδοτούμενου.

Δεν υπάρχει πλαφόν ή όριο, απλά η επιδότηση θα είναι σε συνάρτηση με το εισόδημα, άρα όσο πιο μεγάλο είναι το εισόδημα, τόσο θα μειώνεται η επιδότηση.

Οι συσκευές, που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι:

– Ψυγεία

– Καταψύκτες

– Κλιματιστικά.

Υπενθυμίζεται ότι δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση:

– πλυντήρια ρούχων

– πλυντήρια πιάτων

– ηλεκτρικές κουζίνες.

Οι επιδοτήσεις αναμένεται να φτάνουν έως τα 700 ευρώ για τα κλιματιστικά, έως τα 425 ευρώ για τα ψυγεία και έως 200 ευρώ για τον καταψύκτη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μάλιστα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος.

Εάν υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης: εισοδήματα, κοινωνικά κριτήρια (π.χ. ΑμεΑ, πολύτεκνοι κ.α.).

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα