Επιστρέφουν οι «Λευκές Νύχτες» στην αγορά της Ξάνθης

Επιστρέφουν οι «Λευκές Νύχτες» στην αγορά της Ξάνθης

Οι «Λευκές Νύχτες» ένας θεσμός που ακολουθούν πιστά αρκετές τοπικές αγορές στην ευρύτερη περιοχή και έχει δοκιμαστεί και στο παρελθόν στην Ξάνθη [χωρίς ωστόσο να αφήνει τόσο θετικά αποτελέσματα], επιστρέφει και πάλι στην πόλη και την τοπική αγορά, όπως αποφάσισαν οι αρμόδιοι φορείς. 

Πρόκειται για έναν θεσμό κατά τον οποίο τα τοπικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, σε μία προσπάθεια τόνωσης της καταναλωτικής κίνησης, ενώ συνήθως δρομολογούνται και διάφορα happenings, με μουσική, εκδηλώσεις ή εκθέσεις σε υπαίθριους χώρους. Στην περιοχή, πόλεις όπως η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη αλλά και η Κομοτηνή διοργανώνουν τα τελευταία χρόνια συχνά πυκνά «Λευκές Νύχτες», ένα μοντέλο που φαίνεται πως θα ακολουθήσει πλέον και η Ξάνθη. 

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κων/νος Κουρτίδης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλίας Ασκαρίδης, ο Προέδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στυλιανός Μωραΐτης, η Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαρία Τσιακίρογλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Νικόλαος Γρηγοριάδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτριος Γαλανόπουλος, σήμερα, ημέρα Τετάρτη 11-05-2022, ανέλαβαν κατόπιν διαλογικής συζήτησης την πρωτοβουλία να οργανωθούν Λευκές Νύχτες στην πόλη της Ξάνθης, έναν θεσμό όπου πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε πολλά σημεία της πόλης, δημιουργώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα με σκοπό τη στήριξη της τοπικής αγοράς». 

Κάθε προσπάθεια τόνωση της τοπικής αγοράς είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενοι, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες αλλά και οι καταναλωτές που επισημαίνουν πως αυτό που πραγματικά απουσιάζει δεν είναι ούτε ο χρόνος ούτε η διάθεση, αλλά πρωτίστως το χρήμα, με την ανεργία να καταγράφει ποσοστά ρεκόρ στην Ξάνθη και την Περιφέρεια ΑΜΘ ευρύτερα, ειδικά στους νέους. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε! Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال