Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έσωσαν τραυματισμένη νεροχελώνα στην περιοχή των Αβδήρων [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Έσωσαν τραυματισμένη νεροχελώνα στην περιοχή των Αβδήρων [ΦΩΤΟ]

Σε… νεκροταφεία ζώων μετατρέπονται αυτή την εποχή οι επαρχιακοί δρόμοι της Ξάνθης με τα διερχόμενα αυτοκίνητα [ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σε περιοχές όπως η παραλιακή ζώνη] να οδηγούν στον θάνατο δεκάδες ζώα, τα οποία επιχειρούν να διασχίσουν το οδόστρωμα. 

Χελώνες αλλά και ερπετά είναι τα πιο συνηθισμένα θύματα, ενώ εξίσου ένας εξίσου σημαντικός αριθμός αδέσποτων σκύλων και γατών τραυματίζονται επίσης θανάσιμα. 

Ο Μιχάλης Πασσαλης, από την περιοχή των Αβδήρων, ιδιαίτερα γνωστός για τα φιλοζωικά του αισθήματα, εντόπισε μία μικρή νεροχελώνα την οποία είχε τραυματίσει διερχόμενο αυτοκίνητο με την ίδια ωστόσο να επιζεί, ευρισκόμενη ωστόσο σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. 

Ο ίδιος μάζεψε τη μικρή χελώνα και απευθύνθηκε στην οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή» απ’ όπου και έλαβε οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να πράξει για να σωθεί η νεροχελώνα. 

Σχολιάζοντας την εμπειρία του αλλά και θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα σε πολίτες που ενδεχομένως έρθουν αντιμέτωποι με ένα αντίστοιχο σκηνικό ο ίδιος έγραψε στην ομάδα «Άβδηρα» στο Facebook, το κάτωθι μήνυμα: 

«Αυτή την εποχή και όλο το καλοκαίρι διέρχονται από την μία πλευρά της ασφάλτου στην απέναντι πλευρά διάφορα ερπετά και αμφίβια. Το κάνουν είτε για να βρουν τροφή είτε για νερό. Αν μπορούμε να τα αποφύγουμε και να μη τα πατήσουμε καλό θα είναι. Αν μπορούμε να βοηθήσουμε ειδικά τις χελωνίτσες ακόμη καλύτερα.

Η νεροχελωνίτσα αυτή βρέθηκε πατημένη από αυτοκίνητο λίγο μετά τα φανάρια στη διασταύρωση για παραλία Αβδήρων. Ήταν ζωντανή και οι καρακάξες πάνω της. Την πήρα μαζί μου στο σπίτι. Επικοινώνησα αμέσως με την “Δράση για την Άγρια Ζωή”, μου δόθηκαν οδηγίες αφού προηγούμενα τους έστειλα φωτογραφίες με την κατάσταση του ζώου. Στη συνέχεια μου έστειλαν τηλέφωνο με εκπρόσωπό τους στην Ξάνθη, μίλησα μαζί της και η χελωνίτσα μεταφέρθηκε μέσα σε χαρτόκουτο στην πόλη και αύριο θα πάει Θεσσαλονίκη για να της δοθεί κτηνιατρική περίθαλψη από τη Δράση. Ελπίζω να τα καταφέρει.

ΥΓ. Αντί για μπράβο και συγχαρητήρια που δεν τα χρειάζομαι, θα παρακαλούσα στους οδηγούς χαμηλές ταχύτητες και εάν είναι εφικτό να βοηθήσουμε ας το κάνουμε».

Έσωσαν τραυματισμένη νεροχελώνα στην περιοχή των Αβδήρων [ΦΩΤΟ]

Έσωσαν τραυματισμένη νεροχελώνα στην περιοχή των Αβδήρων [ΦΩΤΟ]

Έσωσαν τραυματισμένη νεροχελώνα στην περιοχή των Αβδήρων [ΦΩΤΟ]

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Το XanthiNea.gr είναι ανεξάρτητο ιστολόγιο και μπορείτε να στηρίξετε το έργο μας κάνοντας

μία δωρεά [εφάπαξ] ή επιλέγοντας μηνιαία συνδρομή με το ποσό που εσείς επιθυμείτε!

Η στήριξή σας είναι πολύτιμη!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα