Χαρδαλιάς: «Να αισθάνεται ασφαλής ο λαός»

Χαρδαλιάς: «Να αισθάνεται ασφαλής ο λαός»

«Εκπέμπω καθησυχαστικό μήνυμα, ο λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής γιατί έχουμε ισχυρές και ετοιμοπόλεμες Ένοπλες Δυνάμεις», δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Με τα λόγια αυτά, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε το δικό του μήνυμα αναφορικά με την ετοιμότητα της χώρας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αναπτύσσονται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Τσίπρα για τη διάθεση δυνάμεων του ελληνικού στρατού στη δύναμη Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά πως για την «παρούσα κυβέρνηση η άμυνα της χώρας είναι απόλυτος αυτοσκοπός».

Νίκος Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε εγρήγορση να συνδράμουμε στο ΝΑΤΟ»

«Είμαστε σε εγρήγορση να συνδράμουμε στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας. Γίνεται προσπάθεια να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας ισχύ με τα προγράμματα που προχωρήσαμε», είπε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως ο πόλεμος έχει επηρεάσει την γεωπολιτική σταθερότητα, με κίνδυνο κλιμάκωσης και εξάπλωσης της κρίσης που ενδέχεται να οδηγήσει στην υπονόμευση της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για αδιαφάνεια από την πλευρά του υπουργείου στην ενημέρωση της Βουλής και των κομμάτων για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το υπουργείο έναντι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال