Η μεγάλη έκπληξη με τα χρήματα του Fuel Pass

Η μεγάλη έκπληξη με τα χρήματα του Fuel Pass

Μαζικά έγιναν οι αιτήσεις για το Fuel Pass μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας, καθώς οι πλειοψηφία των δικαιούχων έχει ήδη λάβει τα χρήματα για το επίδομα βενζίνης. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, συνολικά έχουν γίνει 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις, από τα 3 εκατομμύρια δικαιούχων, με τους περισσότερους να έχουν προτιμήσει να μπει η επιδότηση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, από τους 2,1 εκατ. δικαιούχους, μόνο οι 400.000 επέλεξαν την ψηφιακή κάρτα καυσίμων στο κινητό, με τη συντριπτική πλειοψηφία (1,7 εκατομμύρια) να επιθυμεί την πίστωση του ποσού σε τράπεζα, πιθανότατα για μπορούν να διαθέσουν αυτό το ποσό όπως επιθυμούν και όχι αποκλειστικά για καύσιμα.

Υπενθυμίζεται ότι η άυλη κάρτα στο κινητό δίνει και τα έξτρα 5 ευρώ, ωστόσο, φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού μπορεί να ξοδευτεί αποκλειστικά σε πρατήριο βενζίνης για καύσιμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι λόγοι για το παραπάνω εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο, είναι τρεις:

Κάποιοι από αυτούς δεν έχουν εξοικείωση με την τεχνολογία

Κάποιοι άλλοι λένε ότι δεν έχουν email και δεν είχαν έναν άνθρωπο να τους ανοίξει έναν λογαριασμό

Υπήρξαν και οδηγοί που ζήτησαν να τους πιστωθούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, όχι για να χρησιμοποιήσουν την επιδότηση για τα καύσιμα, αλλά για να καλύψουν κάποια άλλη ανάγκη που έχει δημιουργηθεί λόγω της ακρίβειας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το επίδομα βενζίνης

Κάθε φυσικό πρόσωπο συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, μπορεί να κάνει αίτηση για το επίδομα βενζίνης. Υπενθυμίζεται πως τα ποσά που πιστώνονται αφορούν το τρίμηνο Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Τα κριτήρια είναι τα εξής:

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα και μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο

Το όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο πρέπει να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην υπάρχουν οφειλές για τέλη κυκλοφορίας

Πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας ή να είναι σε leasing

Τα ποσά της επιδότησης καυσίμων

50 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών-μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη Νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη Νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

40 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες οχημάτων πλην μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα,

35 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών - μοτοποδηλάτων, με κατοικία στις Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και στην Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη νήσο Σαμοθράκη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στη νήσο Αμμουλιανή της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

30 ευρώ για δικαιούχους ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών μοτοποδηλάτων, με κύρια κατοικία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πώς κάνετε αίτηση για Fuel Pass στο gov.gr

Αρχικά κάνετε κλικ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr.

Στη συνέχεια με τους κωδικούς taxisnet συμπληρώνετε την αίτηση και έχετε ανοιχτό το email σας για την επιβεβαίωσή του.

Μόλις το επιβεβαιώσετε το σύστημα θα εξετάσει το αίτημα και θα σας έρθει νέο e-mail ότι η αίτηση εγκρίθηκε ή όχι.

Πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό

Εάν επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

To ΙΒΑΝ του λογαριασμού θα πρέπει να ανήκει σε μία από τις παρακάτω τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

  • Alpha Bank
  • Τράπεζα Πειραιώς
  • Εθνική Τράπεζα
  • Eurobank
  • Viva
  • Παγκρήτια Τράπεζα

Η πίστωση της ενίσχυσης, είτε στο κινητό, είτε στην τράπεζα, γίνεται εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης του δικαιούχου.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال